Magazin > VIP
147 ogledov

Deset zvezdnikov, ki so otroke izgubili v bizarnih okoliščinah

Svečka, sveča, smrt, žalovanje Profimedia
Ko se uresniči najhujši strah vsakega starša.

Smrt otroka je tragedija, ki je ne želi doživeti nihče od staršev. S to nepredstavljivo bolečino se je soočilo tudi teh 10 zvezdnikov.

John Travolta in Kelly Preston 

John Travolta in pokojna žena Kelly Preston sta izgubila 16-letnega sina Jetta, potem ko je med počitnicami na Bahamih utrpel epileptični napad in se z glavo udaril v kad. Jett je bil avtist in je imel epileptične napade, vendar je tragična nesreča tista, ki je prezgodaj končala njegovo življenje. Travolta je med intervjujem na odru v Theatre Royal Drury Lane v Londonu razkril: "Življenje mi ni bilo več zanimivo, zato je bilo potrebnega veliko časa, da spet zaživim.”

Mike Tyson

Nekdanji prvak v boksu Mike Tyson je leta 2009 izgubil hčerko Exodus. 4-letnica se je takrat zadavila z vrvjo na tekalni stezi v domači telovadnici. Njena mati, Sol Xochitl, jo je oživljala in poklicala reševalce, a je bilo žal prepozno. 

Eric Clapton 

Leta 1991 je 4-letni sin Erica Claptona, Connor, padel s 53. nadstropja newyorškega nebotičnika in umrl, ker je čistilec pustil odprto okno. Connorjeva mati je bila italijanski model Lory Del Santo. Daily Mail je poročal, da je Clapton po tragediji odletel na Antiguo, da bi eno leto preživel kot samotar. V spomin na svojega sina je napisal pesem Tears in Heaven.

O. J. Simpson 

O. J. Simpsonova hči Aaren, ki jo je imel s prvo ženo Marguerite L. Whitley, je umrla leta 1979, tik pred svojim drugim rojstnim dnevom, potem ko se je utopila v družinskem bazenu. Na kraj nesreče so prišli reševalci in jo oživljali, a brez uspeha.

Roy Orbison 

Leta 1968 sta dva od treh sinov Roya Orbisona umrla v hišnem požaru. Roy Dwayne Orbison je imel enajst let, njegov brat Anthony pa šest. Stotnik Bill Deering iz gasilskega oddelka Gallatin je dejal, da je požaru hitro sledila eksplozija, ki je podrla hišo. "Umrla otroka sta se v kleti igrala z aerosolno pločevinko, čeprav ju je njun dedek Orbie Orbison opozoril, da je to nevarno," je dejal Derring.

Steven Curtis Chapman 

5-letna hči krščanskega pevca Stevena Curtisa Chapmana, Maria Sue, je umrla, potem ko jo je njen takrat 17-letni brat Will pomotoma zbil z avtom na družinskem dovozu. Družina Chapman se je na njihovem domu pogovarjala z Robinom Robertsom iz Good Morning America. "Zaradi svoje vere vem, da je popolnoma zdrava in da jo bom spet videla," je povedala Chapmanova žena Mary Beth.

Granger Smith 

Pevec country glasbe Granger Smith in njegova žena Amber sta izgubila svojega najmlajšega sina, Riverja Kellyja Smitha, ki se je leta 2019 utopil. Granger je prek Instagrama delil, da ga kljub trudu zdravnika ni bilo mogoče oživiti. Amber je nato zapisala: “Naša družina je uničena in zlomljenega srca, vendar se tolažimo s tem, da vemo, da je s svojim nebeškim Očetom. Riv je bil poseben. Vsak, ki ga je srečal, je to takoj vedel. Veselja, ki ga je prinesel v naša življenja, ni mogoče opisati in njegova luč bo za vedno v naših srcih. Če obstajajo besede, ki bi lahko povedale več, jih v tem trenutku ne najdem. Ljubite tiste, ki so vam blizu.”

Loretta Lynn

Sin Lorette Lynn, Jack Benny, je umrl leta 1984, star 34 let, ko je prečkal majhen potok, ki je tekel skozi kmetijo njegovih staršev v Tennesseeju. Mrliški oglednik je ugotovil, da je med prečkanjem potoka padel s konja, se udaril v glavo, padel v nezavest in se utopil. Podobno se je pred kratkim zgodilo tudi rodeo jezdecu Spencerju Wrightu, ki je konec maja izgubil svojega 3-letnega sina. Lee se je po posestvu vozil s traktorjem in nato iz neznanega razloga padel v potok in se utopil.

Vanessa Redgrave 

Leta 2009 je Vanessa Redgrave zaradi tragične smučarske nesreče izgubila hčerko Natasho Richardson. Ta je med tečajem smučanja na smučišču Mont Tremblant v Quebecu padla na progi za začetnike. Sprva je bila videti v redu, a je kasneje umrla zaradi epiduralnega hematoma.

Bruce Lee

 Leta 1993 je edini sin pokojnega Brucea Leeja, 28-letni Brandon Lee, ki je bil tudi igralec, snemal prizor v The Crow, kjer so njegov lik ustrelili in ubili razbojniki. Pištola je bila nabita in naboj je priletel v njegov trebuh. Po dvomesečni preiskavi je okrožni tožilec ugotovil, da je bilo sicer več članov ekipe malomarnih, a nihče ni naklepno hotel poškodovati Brandona Leeja. Njegova smrt je bila 'rezultat ignoriranja osnovnih in dobro priznanih varnostnih smernic.’

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Pierre 09:05 20.julij 2024.

    Kakšno debato naj začnemo?? Debili novinarski!!!!