Magazin > VIP
605 ogledov

Dočakala le 49 let: Tragična nesreča znane chefinje

Naomi Pomeroy Profimedia
Utopila se je.

Kuharska mojstrica Naomi Pomeroy, znana po sodelovanju v tretji sezoni "Top Chef Masters", je umrla v tragični nesreči v Oregonu. Po podatkih šerifovega urada okrožja Benton se je 49-letnica v soboto, 13. julija, utopila v reki Willamette.

"Globoko obžalujemo, da moramo potrditi smrt Naomi Pomeroy," je dejal tiskovni predstavnik tamkajšnjih oblasti in dodal: "Bila je izjemna kuharica in mnogi jo bodo pogrešali."

Po navedbah policije se je Pomeroyjeva z možem in še eno odraslo osebo zabavala na reki. Skupina je uporabljala dve napihljivi blazini in desko za veslanje, ki so bile pritrjene ena na drugo. Na žalost so se igrala ujela na oviri v vodi, zaradi česar je kuharico potegnilo pod gladino.

"Kljub vsem poskusom se ni mogla rešiti vrvi, ki je bila na deski za veslanje," je povedal tiskovni predstavnik policije. Ostali dve odrasli osebi sta bili nepoškodovani. Kuharico so kar nekaj časa pogrešali. Reševalci so pri iskanju njenih posmrtnih ostankov uporabili sonarne naprave, podvodne kamere in drone. Naomi so našli šele v sredo. Policijo sta poklicala dva kanuista, ki sta truplo zagledala v plitkem delu reke. 

Naomi Pomeroy ni bila znana samo po "Top Chef Masters", ampak tudi kot lastnica priznane restavracije Beast v Portlandu. V tretji sezoni kuharskega šova 2011 se je prebila do četrtega mesta. Zaradi nastopov kot gostujoča sodnica v oddaji "Top Chef" je postala še bolj priljubljena. "Naomi je bila navdih za mnoge v svetu kulinarike," se spominja nekdanji sodelavec. "Njena strast in talent sta bila neprimerljiva."

Naomi je za seboj pustila moža Kyla. Novica o njeni smrti je šokirala svet. Številni oboževalci in kolegi so svojo žalost izrazili na družbenih omrežjih, kjer so zanjo našli le lepe besede.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.