Magazin > VIP
49 ogledov

Elvisa Presleyja umorila mafija?

elvis presley Žurnal24 main
Za smrt Elvisa Presleyja je odgovorna mafija, ki je želela preprečiti njegovo pričanje v velikem mafijskem sodnem procesu, zatrjuje Suzanna Leigh v svoji novi knjigi.

Igralko Suzanno Leigh, ki se je z Elvisom Presleyjem spoznala in spoprijateljila med snemanjem filma Paradise, Hawaiian Style leta 1966, že leta mučijo dvomi glede njegove smrti. Zdaj je v svoji novi knjigi The Flip Side of Paradise predstavila presenetljive zaključke. "Izvedela sem, da je bil Elvis pod tajnim imenom del ene največjih preiskav FBI-ja v 70. letih," razkriva Leighova. Zvezni agenti naj bi namreč preiskovali mafijsko prevaro, katere nedolžna žrtev naj bi bil tudi pevec, ki bi moral po besedah njegovega nekdanjega odvetnika skupaj z očetom Vernonom pričati pred veliko poroto 16. avgusta leta 1977 – na dan svoje smrti. Leighova sicer trdi, da bi moral FBI Elvisa takrat varovati.

Igralka se je pogovarjala tudi z nekdanjim policijskim detektivom, ki ji je potrdil, da je oče kralja rocka vedno verjel, da je bil njegov sin umorjen. Poleg tega naj bi v noči njegove smrti nekdo po telefonu poklical časopis iz Gracelanda, da bi jih obvestil, da se bo tisto noč zgodilo nekaj pomembnega – le eno uro preden so poklicali reševalce.

Leighova, ki je postala vodička po Gracelandu, je skeptična tudi glede njegovega domnevnega predoziranja s protibolečinskim sredstvom kodeinom, na katerega naj bi bil po njenih besedah alergičen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.