Magazin > VIP
3566 ogledov

En dan po smrti slavne 29-letne balerine je umrla še njena mama

Michaela DePrince Profimedia
Smrti nista povezani.

Svet plesa je pred nekaj dnevi šokirala vest, da je umrla 29-letna balerina Michaela DePrince, ki je plesala za Bostonski balet in Nizozemski nacionalni balet.

DePrince je zaslovela po nastopu v dokumentarnem filmu First Position leta 2011, ki je spremljal njo in druge mlade baletne plesalce med pripravami na tekmovanje Youth America Grand Prix, kjer je prejela štipendijo Jacqueline Kennedy Onassis za šolanje pri Ameriškem baletnem gledališču. Leta 2012 je DePrince kot najmlajša plesalka v zgodovini šole plesala za Dance Theatre of Harlem. 

Michaela je umrla 10. septembra. Razlog smrti javnosti ni znan. Le dan pozneje pa je umrla njena mama Elaine, ki jo je leta 1999 v Afriki posvojila. "Njena mati Elaine je umrla 11. septembra med rutinskim posegom, ki je bil del priprav na operacijo. Michaela je umrla pred Elaine, a Elaine ni vedela za Michaelino smrt. Naj se zdi še tako neverjetno - smrti sta popolnoma nepovezani. To nesmiselno situacijo si lahko razložimo le na en način ... Elaine, ki je pred mnogimi leti že izgubila tri otroke, je bila po božji milosti prihranjena bolečina, ki bi jo zadela ob izgubi četrtega otroka," je na družbenih omrežjih sporočila znanka družine. Elaine se je več let borila z dedno boleznijo in srčnim popuščanjem. 

Michaela je odraščala kot sirota, nato pa jo je Elaine posvojila in pripeljala v ZDA, kjer se je pridružila njenim 11 drugim otrokom, od teh jih je bilo kar devet posvojenih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.