Magazin > VIP
560 ogledov

France Prešeren: Verjel je v čudeže

France Prešeren Anže Petkovšek
Danes praznujemo Prešernov dan, zato smo pogledali, kaj o Francetu Prešernu pravijo števila.

Numerologija, veda o številih, preko razlage petih osebnih števil pripravi poglobljen osebni opis osebe. Ta izračunamo in imena, priimka in rojstnega datuma.

Francetova osebna števila opisujejo osebo, ki je bila zelo ustvarjalna in obenem bolj ranljiva, kot bi mu bilo ljubo priznati. Na kratko bi ga lahko opisali kot zasanjanega poeta.

Življenje je dojemal zelo slikovito ter izjemno intenzivno. Močno je prisotno hrepenenje po prepoznavanju njegovih čustev. Predvidevati je, da ga okolica ni razumela, ali so mu celo očitali, da doživlja siv vsakdanjik preveč dramatično. Pravzaprav niti najbližji niso razumeli njegove globine, kar je nanj lahko vplivalo zelo uničujoče, saj si je v določenih obdobjih ravno te potrditve najbolj želel.

Nihanje iz ene skrajnosti v drugo ni nič nenavadnega pri njegovi kombinaciji. Lahko bi dejali: ''Ko je bilo dobro, je bilo res dobro - ko je bilo slabo, pa je bilo katastrofalno.'' Omeniti je treba, da je verjel v čudeže, zato je bilo življenje v realnosti lahko naporno. Njegova števila opisujejo čustveno osebo, ki hrepeni po čudežni ljubezni in naj se nam v današnjem času to zdi še tako nenavadno, števila pravijo, da je zaljubljenost v neznanko zelo možna, ali jo je celo kar napovedati. Nemogoča ljubezen je nemalokdaj ključna ali skorajda glavna sestavina življenja oseb s tovrstno kombinacijo. Naš največji pesnik je svojo naklonjenost do Primčeve Julije doživljal kot globoko, realno ljubezen.

prešeren | Avtor:

Ravno zaradi te rahločutnosti pa je imel izjemen smisel tudi za umetnost. No, imel pa je tudi izjemno bujno domišljijo, s pomočjo katere se je soočal z izzivi življenja, saj je v njej lahko zajadral tako močno, da je za hip (ali dva) izgubil stik z realnostjo. Seveda pa je poznal obe plati močnih čustev, tudi trenutke obupa in osamljenosti.

Eno lahko trdimo z gotovostjo: dolgčasa ni poznal.

Prešernova osebna numerološka števila:

Število življenjske poti 6

Število usode  3

Število duše  3

Število osebnosti  9

Število zrelosti 9

Že poznate vragolije na novem kanalu Joonglaa?

Komentarjev 2
  • ode 07:43 09.februar 2020.

    ...Kako da se farjem trebuhi redé? Za maše jim nosijo neumne žene. Kako da se nunam trebuhi redé? Zato ki se farjam porivat pusté. To so deklamirali (zadnjih nekaj verzov) na državni kulturni praznik. Tega menda Prešeren ni spesnil.