Magazin > VIP
18 ogledov

Ga bodo scientologi ubili?

Se mora Tom bati za svoje življenje? Žurnal24 main
Prvoaprilska šala: Tom Cruise je, potem ko je Katie Holmes zaradi scientološke diete za kratek čas pristala v bolnišnici, izstopil iz sekte. Se mora bati za svoje življenje?
Tom Cruise ni več scientolog. Igralec naj bi že pred dnevi izstopil iz te sekte, je izdal prijatelj zvezdnika. Razlog za njegov odhod je spor okoli zdravstvenega stanja njegove žene Katie Holmes, ki je spet noseča.

 

Katiejina dieta

Scientologi so ji predpisali tekočinsko dieto, kar pomeni, da več dni ni zaužila prave hrane. Redno je morala hoditi v savno, piti nikotinsko kislino in do onemoglosti telovaditi.

Scientologi so ji predpisali razstrupljevalno dieto, zaradi katere je pristala v bolnišnici. Svojega moža je rotila, naj ji pomaga prepričati Davida Miscavigea, voditelja scientologov, da njihovih prehrambenih napotkov ne potrebuje. To je Tom, ki je bil eden izmed najbolj gorečih predstavnikov te cerkve, tudi storil. Ker pa naj bi ga Miscavige odslovil in mu zabrusil, da njegova žena očitno ni dovolj močna za njihovo vero, je Tom še isti večer razglasil svoj odhod.

Te nepričakovane odločitve se je poleg Katie verjetno razveselila tudi Nicole Kidman, s katero je bil Tom poročen in ki se je scientološke sekte že od nekdaj branila. Nicole je vedno poudarjala, da ji ni všeč, da sta njuna posvojenca, Isabella in Connor, v družbi scientologov. Toma seveda ni mogla prepričati v svoj prav.

Ga čaka kazen?
Scientološko cerkev je leta 1953 ustanovil L. Ron Hubbard, po njegovi smrti pa je vajeti v roke vzel David Miscavige. Sekta uči, da so ljudje neumrljiva duševna bitja, ki so pozabila na svojo pravo naravo. Zavračajo jemanje kakršnihkoli zdravil, saj menijo, da se lahko vsako bolezen ozdravi z vitamini in minerali.

Njihovo poslanstvo je čim več ljudi zvabiti v svoje loge, za kar potrebujejo pomoč slavnih. Kot se govori, so jih naravnost lovili. S posebnimi zabavami, brezplačnimi tečaji in seansami so jih poskušali zvabiti v sekto, kar jim je v mnogih primerih tudi uspelo. Poleg Toma so se cerkvi pridružili tudi John Travolta, Kirstie Alley, Beck, Jenna Elfman, Juliette Lewis ter Priscilla in Lisa Marie Presley.

Scientologija pa ni zaslovela le zaradi svojih znanih članov, ampak tudi negativnih poročil. Med drugim so jim očitali utajo davkov in ustrahovanje kritikov te cerkve (nekatere naj bi celo umorili). Ena od njihovih žrtev je bila tudi novinarka Paulette Cooper. Scientologi so jo tako dolgo terorizirali, da je naredila samomor.

Če bo Tom Cruise preglasen, ga lahko čaka podobna usoda?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.