Magazin > VIP
25 ogledov

Galliano se je znesel nad judi

Galliano velja za sramežljivega in tihega človeka. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Francoska policija je aretirala znanega britanskega modnega oblikovalca Johna Galliana, ker je neki par napadel z protisemitskimi oznakami.

Petdesetletnega Galliana so pridržali v pariški četrti Marais, potem ko je verbalno napadel par, ki je sedel v njegovi bližini. Galliano naj bi bil pod vplivom alkohola, zato so ga policisti za krajši čas pridržali, potem pa pospremili domov.

"Priča je povedala, da je preklinjal, uporabljal grde opazke o judih in na koncu še verbalno napadel par. Temu neprijetnemu dogodku je bilo priča veliko ljudi," je povedal neimenovani policijski vir.

Pri Diorju prekinili sodelovanje
V Gibraltarju rojeni oblikovalec sicer velja za mirnega in sramežljivega človeka, ki redko razpravlja o svojem zasebnem življenju. Galliano se trenutno pripravlja na predstavitev jesensko-zimske kolekcije oblačil modne hiše Dior in svoje novoustanovljene znamke G Galliano, zato njegovi prijatelji domnevajo, da je ravno zaradi tega pod stresom. Po napadu pa so iz Diorja že sporočili, da je sodelovanje z njim prekinjeno. "Pri Diorju potrjujemo, da ne toleriramo nikakršnega protisemitskega ali rasističnega obnašanja," je sporočil Diorjev šef Sidney Toledano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.