Magazin > VIP
10747 ogledov

Ganljivi posnetki: Naš pevec po 30 letih spoznal očeta

Rusko Richie Miha Hercog
Marsikomu so se orosile oči.

“Ne vem, kje bi začel, in toliko tega bi vam rad povedal, hkrati pa je moje srce končno našlo mir ...,” je svojo pripoved začel priljubljeni pevec Rusko Richie. Priznal je, da je od nekdaj s cmokom gledal vse svoje vrstnike, ki so imeli mamo in očeta.

“Vendar, žal, poti so se razšle že pri mojem rojstvu, tako da sem življenje več kot 30 let preživljal brez očeta. In čez vsa leta sem imel občutek krivde, ki sem jo nosil v sebi, spraševal sem se, ali sem jaz krivec za vse to? Bežal sem od pogovorov z ljudmi, ki so me spraševali, če imam očeta, če je sploh še živ … Pa sem se vedno izognil vprašanju z gromozanskim cmokom v grlu. Potem sem se zavil v svojo tišino in nadel oklep vedno znova in znova, da me ni prizadelo ... V globini moje duše pa je ostal grenak priokus. Kot otrok sem doživel marsikaj in tudi preživel del vojne, ki je mojemu otroštvu pustila velik pečat. Povrh vsega pa sem se poskusil sprijazniti z vsem tem in živel naprej,” je zapisal.

Priznal je, da ni bilo lahko. “Ko so drugi otroci držali za roko na eni strani očeta, na drugi pa mamo, sem jaz bil samo na eni strani in si zamišljal, da nisem sam. Zakaj bi si dovolil, da moje srce joče in trpi, zakaj bi si dovolil, da sem nesrečen, vsi drugi pa so imeli toliko ljubezni, za razliko od mene … Jaz pa sem svojo ljubezen iskal in iskal … Pa mislil sem, da je to končno glasba, ki bo zapolnila razbite koščke mojega srca. Na koncu sem ugotovil, da glasba ni lepilo, da bi sestavila čez noč nekaj, kar se gradi že od rojstva skozi ljubezen.”

“Velikokrat mi je manjkala beseda: 'Da sine, ne skrbi bomo rešili, saj sem tvoj oče.' Čez leta sem slišal toliko očetov, ki so pomagali sinovom, da so lažje shajali. Jaz pa sem vedno do zadnje kaplje krvi in znoja preživel vzpone in vsakič so bili večji, spraševal sem se, če plezam na Mont Everest! Ali veste, kako mi je to manjkalo v življenju, da vam ne morem opisati … Ampak zdaj je, kar je," se je sprijaznil.

“Med odraščanjem mojih otrok so me pogosto vprašali, kje je tvoj oče? Kje je naš dedi? Kako mi je bilo to težko povedati in pojasniti. In vedno znova težje in težje je bilo čez leta. Nakar me nekega dne moja draga žena posede in reče: Veš kaj, jaz sem se odločila, da poiščemo tvojega očeta, da otroci spoznajo dedija, ne glede na vse, kar je bilo v življenju, prav je, da tudi ti Rusko izveš resnico, ker palica ima vedno dva konca.”

Pevec je spoznal tudi brata. Zapisal je, da bolj spoštljivega človeka še ni srečal in da je zelo hvaležen svoji ženi. 

Ganljive posnetke si oglejte spodaj.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • izy25 11:10 16.avgust 2024.

    hahahaha vsi so naši :)

  • munja 11:04 16.avgust 2024.

    Kdo pa je to?? In koga to zanima???

  • Avatar MS
    MS 10:19 16.avgust 2024.

    Rusko Richie? Naš priljubljeni pevec?