Magazin > VIP
1577 ogledov

Grozljivo: Slovenec visel z najvišjega nadstropja hotela v Parizu

Anej Sosič osebni arhiv
“Fotograf mi je rekel, naj bom videti čim bolj sproščen,” je povedal.

Anej Sosič je slovenski maneken, ki v Los Angelesu živi svoje sanje. 28-letnega Ljubljančana je, ko je bil star 16 let, v trgovini ustavila modna agentka in ga vprašala, ali je kdaj razmišljal, da bi postal maneken. “Čez šest mesecev sem že živel v Milanu,” pove Anej, ki je leta 2018 postal prvi Slovenec, ki je podpisal pogodbo z znamko Calvin Klein. 

Sosič prizna, da se je sprva veliko primerjal z drugimi, z leti pa vedno manj: “Vsak ima svojo pot in zato se ni vredno primerjati z drugimi. Manekenstvo je postalo del mojega življenja, ne čutim več veliko pritiskov.” Njegov običajni delovni dan dan se začne zelo zgodaj, treningu sledi zajtrk, nato pa ima sestanek s svojim managerjem in kastinge. Če ima snemanje ali fotografiranje, ves dan preživi na setu.

Čar njegovega dela je, da veliko potuje. Kljub temu razkrije, da je to na trenutke izredno naporno. “V roku dveh mesecev sem bil na letalu kar dvanajstkrat,” doda maneken, ki veliko dela tudi v Amsterdamu, kjer ima stanovanje z bazenom, ki si ga deli z znanim DJ-jem Martinom Garrixom. Ker v Los Angelesu živi na Beverly Hillsu, redno srečuje znane osebe. Tako je spoznal že Justina Bieberja, Ariano Grande, Monico Bellucci … 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anej Sosic (@anej_sosic)

Najbolj si je zapomnil snemanje v Parizu, kjer je imel fotografiranje za naslovnico L'Officiel Hommes. “Moral sem viseti 100 metrov navzdol iz najvišjega nadstropja pariškega hotela. Fotograf mi je rekel, naj bom videti čim bolj sproščen. Kot da je bilo to glede na okoliščine možno,” hudomušno pripomni Ljubljančan, ki si v Ameriki prizadeva za ureditev zdravstvene zakonodaje za manekene, saj je razkril, da je njihova delovnopravna ureditev pred leti kar pošteno šepala: “Agencije so si vzele nekaj mesecev, da smo dobili plačano delo, ženski modeli so morali biti nenormalno suhi in vsi smo lahko delali mladoletni. Danes se je sicer to vse spremenilo in izboljšalo.” 

Anej je tudi pisatelj. Pred kratkim je napisal slikanico Krilo, ki govori o dečku, ki je želel nositi krilo, a ga družba ni sprejela. “Slikanica je v prenesenem pomenu zgodba o svobodi. Sam sem imel zelo slabo izkušnjo v osnovni šoli, kjer so me sošolci leta zbadali in poniževali. Kljub temu sem vedno vedel, da bom nekega dne zapustil Slovenijo in ta izkušnja mi je dala samo še večji zagon,” pove in doda, da že piše nadaljevanje te otroške knjige, povrh tega pa tudi roman. Delu predan Sosič prizna, da je en velik del sanj že dosegel, a se tu ne bo ustavil. Obljublja namreč, da večji del sanj še prihaja. “Korak za korakom bom uresničeval to, kar si želim,” zaključi.

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • dare326 07:27 26.julij 2024.

    Še eden, ki ga je svet mode in LA spremenil v nedorečeno bitje.