Magazin > VIP
537 ogledov

Hamo odkrito, ali ga je katera obtožila nadlegovanja

Hamo & Tribute 2 Love Marko Alpner
"Verjetno vsak malo pri sebi pomisli," je naš priljubljeni glasbenik odgovoril na vprašanje o pereči temi.

 Eden naših najbolj priljubljenih glasbenikov Matjaž Šalehar Hamo je za revijo Jana spregovoril o zelo pomembni temi in priznal, ali se je tudi sam kdaj neprimerno obnašal do žensk. Novinarka Sonja Javornik ga je namreč vprašala, ali bi ga lahko kakšna ženska, s katero je bil morda v časih, ko je bil še nadobuden roker in so si moški privoščili več kot danes, obtožila, da je bil tudi on preveč predrzen.

Hamo ji je iskreno odgovoril, da je že analiziral kakšne afere iz preteklosti. "Verjetno vsak malo pri sebi premisli, ko pridejo na dan kakšne afere iz preteklosti. Gotovo sem pomislil, ali sem naredil kakšno neumnost, ki bi lahko prišla iz omare. A se mi zdi, da sem bil vedno dokaj spoštljiv do punc. Zdaj so se pravila spremenila in sem še bolj spoštljiv," je z nasmeškom povedal.

Spregovoril pa je tudi o tem, da so stvari danes ušle čez meje. "V praksi je koristno, da posnameva kratko izjavo, preden rečem, da si dobro videti, da ne bo to nekoč nadlegovanje. (smeh) Bojim se, da je vse šlo čez meje. Čutim, da ne rešujemo problema, saj bodo kreteni ostali in bodo verjetno še delali, kar počnejo," pravi in močno zagovarja, da morajo biti osebe, ki prekoračijo mejo, kaznovane, ne zagovarja pa tega, da danes ženske ne smeš ogovoriti na spoštljiv način: "V takih primerih je prav, da ženske in punce povedo, kaj se je zgodilo. Tiste, ki gredo čez mejo, je treba kaznovati. Ni pa treba celotnega obnašanja kastrirati! Ker to, da ne smeš niti pogledati ženske, da si ne upaš deliti poklonov, tudi če so malo bolj seksi, je pa že preveč! Sicer je logično, da če je najprej šlo predaleč v eno smer, bo zdaj tudi v drugo smer šlo predaleč in se bo z leti uneslo. Komuniciranje mora ostati na spoštljivi ravni. A zdaj pretiravamo, saj namesto da bi težavo odpravljali, jo zapletamo. Zdi se mi, da je podobno z zakoni, ki v večini ne odpravljajo težave, ampak ustvarjajo še 47 drugih težav." 

Dotaknil pa se je tudi neprimerne komunikacije na spetu, ki je danes močno prisotna: "V družbi je prisoten strah pri komunikaciji, a če se želiš zaljubiti, si moraš tudi upati! Po drugi strani imaš pa dopisne krožke na družbenih omrežjih, ki so resno čez mejo – mislim na fotografije spolovil pa tako naprej. Na eni strani je torej dostopno vse, česar moja generacija ni imela. Mi smo recimo kopali ob zbiralni akciji papirja, da smo videli kakšno golo dekle … (nasmešek)."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.