Magazin > VIP
31144 ogledov

Hčerka znanega Slovenca danes talentirana lepotica, nastopa z najboljšimi

Kim Kozlevčar Jan Nagode
Že pri treh letih je bila super nadarjena, s trdim 20-letnim delom pa ji je uspelo, da danes nastopa na največjih domačih in tudi tujih odrih.

Kri ni voda in tako po očetovih stopinjah stopa tudi najmlajša hčerka Tomaža Kozlevčarja, Kim Kozlevčar. Tomaž je med drugim prepeval v legendarnem New Swing Quartetu, danes pa ima svoj kvartet njegova Kim. Imenujejo se C’est La Vie strings in dekleta so v zelo kratkem času postale tako priljubljene, da nastopajo s celo največjimi imeni naše glasbene scene, kot sta Raiven in Nina Pušlar. Gre za godalni kvartet, v katerem Kim obvladuje čelo, njene glasbene kolegice Ana in Sara violiniAnastazija pa violo.

A to ni klasični godalni kvartet, dekleta namreč s klasičnimi instrumenti čarajo unikatne različice popularnih skladb, v petek je izšla poustvarjena skladbe legendarne Metallicine Noting Else Matters. S priredbo jim je pomagal Tomaž Kozlevčar, idejni vodja pa je Kimin brat Samo Kozlevčar. Da lahko sodeluje z najljubšimi osebami, je še posebej lepo, pravi Kim. S to skladbo dekleta želijo nakazati, da so presegle meje spremljevalne skupne in se pogumno podajajo tudi na samostojno pot. Prav tako udarna pa je tudi njihova podoba, dekleta so namreč prava paša za oči. Kim pravi, da svojo kreativnost rade izražajo tudi preko vizualne podobe.

Kim Kozlevčar | Avtor: Jan Nagode Jan Nagode

Združile so se že na Akademiji za glasbo (po zaslugi violista Nejca Mikoliča, ki je postal njihov mentor), kjer je Kim nedavno magistrirala, skupaj igrajo tretje leto in čeprav bi marsikdo rekel, da so že v zelo kratkem času osvojile velike odre in pozornost občinstva, to ni naključje. Kim namreč kljub svoji mladosti čelo igra že dvajset let. 

Z rosnimi tremi leti se je začela šolati pri profesorici Kseniji Trotovšek – Brlek, ki jo skrbno popeljala v svet violončela vse do predčasnega vpisa na SGŠ KGBL. V tem času je z različnimi godalnimi in vokalnimi zasedbami koncertno sodelovala z nekaj zvenečimi imeni v jazzu (New Swing Quartet, Alenka Godec, Blaž Jurjevčič, Oto Pestner) in v resni glasbi (Simfonični orkester RTV Slovenija) ter se udeležila zanimivih gostovanj po svetu. Kot izjemno nadarjena je bila predčasno sprejeta na Akademijo za glasbo, kjer je študij nedavno zaključila z magisterijem pri prof. Milošu Mlejniku, ki je razširil njena obzorja in gojil ljubezen do violončela. Pogosto igra z orkestrom Slovenske Filharmonije in simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z SNG Maribor pa se je predstavila tudi kot solistka.

Kmalu boste njen C'est La Vie strings lahko slišali na festivalu Pivo in cvetje, pozimi pa jih čaka turneja na Kitajskem, kamor so Kim povabili tudi kot solistko. Bliža pa se poletna sezona, ko skupaj s kvartetom igrajo tudi na poročnih slavjih po najlepših kotičkih Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • bi_ba 13:58 16.junij 2024.

    Te so tudi slavne in znane? Za ozek krog sigurno, ostali pa niso slišali zanje.

  • Ender3 13:35 16.junij 2024.

    Sem že mislil, da je govora o neznani slovenki Zali Tomašič in očeta, guinessovega rekorderja in močnega zagovornika neresnic.

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:55 16.junij 2024.

    Hčerka znanega Slovenca danes talentirana lepotica.....Torej moraš imeti talent za lepoto, sem mislil, da se da tega priučiti ...kreteni..

Sorodne novice