Magazin > VIP
3880 ogledov

Hollywoodski igralec slep, a mu tega nikoli ne bi pripisali!

jake gyllenhaal Profimedias
Stavimo, da tega niste vedeli.

V novem intervjuju za revijo The Hollywood Reporter je Jake Gyllenhaal razkril, da je pravno slep. Brez svojih posebnih kontaktnih leč, ki jih nosi že od šestega leta starosti, zvezdnik ne bi mogel videti ničesar. Izrazi pravno slep, funkcionalno slep, industrijsko slep ali delno slep se uporabljajo glede na stopnjo okvare vida. 

Gyllenhaal, ki se je rodil z napačno poravnanim očesom, na svojo invalidnost gleda izjemno pozitivno: "Resnično mislim, da mi koristi, ker nikoli nisem poznal ničesar drugega. Preden si zjutraj nataknem očala, ne vidim ničesar." Ko igra, svojo slepoto uporabi tako, da iz vloge izvleče več in "raste kot igralec". Kot v boksarskem filmu Southpaw iz leta 2015. Takrat je enega od prizorov posnel brez kontaktnih leč: "Bilo je za prizor, v katerem moj filmski junak Billy od policije izve, da je njegova žena mrtva. To me je prisililo k še bolj intenzivnemu poslušanju."

Že leta 2017 je zvezdnik v intervjuju za The Telegraph razkril, da so ga v šoli kot otroka ustrahovali zaradi debelih očal. "Kot otrok sem bil lahka tarča in še posebej občutljiv." 43-letnik, ki je leta 2006 prejela nominacijo za oskarja za Goro Brokeback, ima najraje filme z vlogami, "ki me popeljejo iz cone udobja in me malce prestrašijo". Preden sprejme vlogo, se vedno vpraša: "Ali bom sploh zmogel? Bo vloga od mene zahtevala stvari, ki jih še sam ne znam?" Če lahko dvakrat reče da, se za vlogo odloči. Na snemanju ga ne ustavijo niti poškodbe. Med prizorom pretepa za remake filma Road House, iz leta 1989, si je na razbitem steklu celo porezal roko, a nadaljeval s snemanjem, čeprav je ob tem staknil okužbo. 

Pred leti pa je razkril še eno nerodno reč, ki se mu je pripetila med snemanjem. Jake je pred več kot 20 leti z igralsko kolegico Jennifer Aniston posnel film Good Girl, ki je bil tudi poln vročih prizorov. Te so bili za igralca prava muka, kot priznava danes. Težave pa je imel, ker mu je bila Anistonova, ki je bila takrat poročena z Bradom Pittom, močno všeč tudi v resničnem življenju in je med vročimi prizori zelo težko skril svojo naklonjenost, tudi tisto med nogami.

A Jennifer je to rešila zelo elegantno, saj je bila na področju snemanja vročih prizorov že izkušena, in 12 let mlajšemu soigralcu takrat ponudila, da med njune intimne predele položita blazino. Jake je za The Howard Stern Show leta 2021 še povedal, da snemanje seksi prizorov sploh ni tako vznemerljivo, kot je potem videti na kameri, saj pri snemanju le teh sodeluje več kot 30 ljudi in da vse bolj spominja na dobro premišljeno koreografijo, kot pa na vročo akcijo. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice