Magazin > VIP
52 ogledov

Kako je Keira premagala težave z disleksijo

Keira Knightley ANG/Fame Pictures
Keira Knightley je razkrila, da je premagala težave z branjem zaradi disleksije s pomočjo scenarija Emme Thompson, ki je bil kasneje nagrajen z oskarjem.

Igralka Keira Knightley, ki so ji pri šestih letih diagnosticirali disleksijo, je razkrila, da je motnjo branja in pisanja premagala s pomočjo scenarija Emme Thompson za film Razsodnost in rahločutnost, ki ga je napisala po istoimenskem romanu angleške pisateljice Jane Austen. "Moja mama (Sharman MacDonald; op. a.) je delala z Emmo pri filmu in mi prinesla kopijo scenarija v branje. Ker sem imela zaradi motnje težave z branjem, sem vsakič, ko me je zamikalo, da bi obupala, pomislila: 'Emma prav gotovo ne bi', ter nadaljevala z branjem," je povedala mlada zvezdnica. Z branjem scenarija je dobila le še večji zalet, da nadaljuje.

Poleg tega je staršem obljubila, da se bo še naprej pridno borila z disleksijo, če ji najamejo agenta, ki bo skrbel za njeno kariero. No, Keira je leta 2005 tudi odigrala vlogo v filmu, posnetem po romanu Austenove, in sicer lik glavne junakinje v filmu Prevzetnost in pristranost Elizabeth Bennet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.