Magazin > VIP
35 ogledov

Koliko bi dobila Zuckerbergova žena ob ločitvi?

Mark Zuckerberg Facebook
Ob poroki ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga z dolgoletnim dekletom Priscillo Chan se na veliko ugiba, ali je mladi milijarder zaščitil svoje veliko bogastvo s predporočno pogodbo.

Glede na to, da je Mark Zuckerberg eden najbogatejših mladeničev na svetu, mnoge zanima, ali je pred poroko s svojim dolgoletnim dekletom Priscillo Chan 19. maja letos zavaroval svoje veliko spletno premoženje, ki ga ocenjujejo na med 17 in 19 milijard dolarjev, s podpisom predporočne pogodbe.

Vendar navkljub temu, da to še ni znano, naj bi se točno vedelo, koliko bi dobila določena stran v primeru ločitve. Zakoni v Kaliforniji, kjer živi mladi milijarder, so namreč precej jasni glede lastništva v zakonskih skupnostih – Priscilla ne bi imela nobene pravice do njegove lastnine, ki jo je pridobil v času pred njunim vstopom v zakon, bi pa bila upravičena do polovice vsega, kar bi zaslužil v času njunega zakona. Vendar naj bi obstajala tudi tako imenovana siva cona – Markova novopečena žena bi namreč lahko po ločitvi dobila znaten delež od rasti vrednosti Markovih delnic Facebooka.

Novopečena zakonca naj bi sicer imela že izkušnje s podpisovanjem pogodb. Chanova naj bi namreč že leta nazaj od svojega fanta zahtevala, da v pogodbi zapišeta določena pravila njune zveze. V njej naj bi se tako Mark med drugim zavezal, da bosta vsaj enkrat na teden svoj prosti čas kakovostno preživljala drugje kot v stanovanju ali pisarni Facebooka, njun zmenek pa naj bi bil omejen na vsaj sto minut.

Komentarjev 1