Magazin > VIP
1279 ogledov

Lepe novice pri našem vrhunskem chefu Igorju Jagodicu

igor jagodic
Organizatorji najpomembnejšega svetovnega tekmovanja za mlade chefe S.Pellegrino Young Chef Academy so kot enega izmed sodnikov na regionalnem finalu za JV Evropo in Mediteran izbrali slovenskega kuharskega mojstra Igorja Jagodica, chefa v restavraciji Strelec in nosilca edine ljubljanske Michelinove zvezdice.

Regionalni finale bo potekal 25. novembra na Malti, ni pa še znano, kdo bo tam zastopal slovenske tekmovalne barve. Postopek prijav se bo namreč zaključil 19. junija, izbor kandidatov pa bo znan 22. julija. "Zelo pomembno je, da se mladi slovenski kulinarični ustvarjalci v čim večjem številu prijavijo, saj je Slovenija v zadnjih letih postala pomemben igralec na področju kulinarike v tej regiji. Zato je prav, da naši mladi to pokažejo tudi na svetovnem odru in izkoristijo številne prednosti, ki jim jo takšna priložnost ponuja," je ob imenovanju za sodnika na tem prestižnem dogodku poudaril Igor Jagodic.

Jagodic imenovanje razume kot posebno priznanje in dejstvo je, da ta čast pripade le najboljšim. Tako sta doslej kot slovenska sodnika na S.Pellegrino Young Chef Academy sodelovala Tomaž Kavčič in Janez Bratovž, Ana Roš pa je bila leta 2018 članica tako imenovanih "sedmih modrecev",  sodnikov, ki najboljšega mladega kuharja ali kuharico na svetu izberejo na svetovnem finalu, ki bo za to edicijo tekmovanja potekal leta 2025 v Milanu.

S. Pellegrino Young Chef Academy sicer predstavlja izjemno platformo za mlade kuharje do 30. leta starosti. "Mladi pri nas nimajo na voljo prav veliko priložnosti, da bi celotni regiji lahko pokazali, kaj delajo, kako razmišljajo in kako sposobni so. Tu pa lahko pridejo v stik z najboljšimi chefi in chefinjami na svetu, si ustvarijo ime in hitreje pridejo do mednarodne prepoznavnosti. Hkrati skozi celoten proces sodelovanja in snovanja tekmovalne jedi začnejo drugače razmišljati o hrani, odpirajo se jim nova obzorja," prednosti sodelovanja našteva Igor Jagodic. Lani smo se na S. Pellegrino Young Chef Academy Slovenci odlično odrezali, v regijskem finalu za JV Evropo in Mediteran smo imeli kar dva tekmovalca, Mojmirja Šiftarja in Žigo Koprivca, slednji je domov odnesel tudi nagrado S.Pellergino za družbeno odgovornost.

Lani rekordno število, letos želja, da se opogumi več deklet

Regionalni finale na Malti je sicer prva faza tekmovanja, na katerega se prijavi na tisoče mladih z vsega sveta, med katerimi prvi izbor opravi Mednarodna šola italijanske kulinarike ALMA. Slovenskim tekmovalcem v celotnem procesu ob strani stoji Lili Vodušek, produktni vodja blagovne znamke S. Pellegrino za Slovenijo pri podjetju Merit HP, ki poudarja: "Naloga tistih, ki se bodo odločili za prijavo, je predložiti recept za izjemno jed, ki izraža osebno vizijo, edinstvene veščine in izvirno ustvarjalnost mladega chefa ali chefinje. Lani smo imeli prijavljenih rekordnih 9 slovenskih tekmovalcev; seveda si želim, da bi jih bilo letos še več, predvsem pa si želim res dobrih prijav in da bi bilo med prijavljenimi več deklet."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.