Magazin > VIP
1 ogledov

Markovićeva postala plavolaska

Markovićeva je prepričana, da je njen mož porazil Haaško sodišče, saj da je svet Žurnal24 main
Mira Marković, žena pokojnega srbskega voditelja Slobodana Miloševića, je bila leta znana po črni pričeski. Svojemu zaščitnemu znaku se je sedaj odpovedala in postala plavolaska.

Markovićeva že vrsto let biva v Rusiji, saj je zanjo razpisana mednarodna tiralica zaradi suma kaznivih dejanj, storjenih v Srbiji. V nedavnem pogovoru za enega izmed hrvaških časnikov je spregovorila tudi o svojem novem videzu. Časniku je poslala celo nekaj dni staro fotografijo, na kateri se bohoti svetlolasa frizuro tipa paž.

Za Markovićevo se je v času vladavine Miloševića vedelo, da je najvplivnejša ženska v državi. Po aretaciji njenega moža, ki ga je haaško sodišče postavilo na odgovornost zaradi zločinov, storjenih na področju nekdanje Jugoslavije v 90. letih minulega stoletja, se je Mira s sinom Markom umaknila v Moskvo, medtem ko je hčerka Marija popolnoma prekinila stike z njo in danes živi v Črni gori. Milošević je pred dvema letoma, še pred koncem sojenja, umrl v haaškem priporu.

Kot je pojasnila Markovićeva, zanjo zaradi vseh prestanih dogodkov ni več utehe. Ostala je brez veselja in želja, dneve pa preživlja s pisanjem, branjem in sprehodi. Kot dodaja, lahko v Rusiji svobodno politično misli in deluje. Še posebej zato, ker sta njeno mišljenje in delovanje sodobna, humana in napredna, je prepričana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.