Magazin > VIP
6349 ogledov

Med kraljem in Williamom je počilo

kralj karel, princ william Profimedia
William je moral podpisati poseben dokument.

Princ William ima mnogo konjičkov, njegova največja ljubezen pa je pilotiranje helikopterja. Med letoma 2009 in 2010 se je izučil za pilota v kraljevem letalstvu, nato pa je do leta 2013 delal kot pilot reševalec v enoti "Iskanje in reševanje" v Walesu. Po rojstvu prvega sina, 11-letnega princa Georgea, je opustil to tvegano delo, a helikopter še vedno rad upravlja in ga pilotira sam, ko mora na nujne sestanke ali "preseliti" družino.

Njegovi ljubezni je nasprotovala že kraljica Elizabeta, je razkril avtor nove knjige o princesi Kate, Robert Jobson. V knjigi Catherine, the Princess of Wales: The Biography Jobson sedaj trdi, da Williamovemu konjičku nasprotuje tudi kralj Karel. Še zlasti ga moti to, da Will iz enega konca Anglije na drugega prevaža svojo mlado družino. 

Ker se William noče spametovati, ga je kralj prisilil v podpis dokumenta, s katerim je potrdil, da se zaveda tveganj in da za svoja dejanja prevzema polno odgovornost. Slaba tolažba v primeru, da bi se zgodila tragedija nepredstavljivih razsežnosti, po kateri bi prestol pripadel Harryju ...

Da je kralj tako previden, ima tudi druge razloge, ki se ne tičejo le nasledstva. Kraljeva družina je namreč že večkrat za las ušla nesreči. Leta 2021 se je v težavah znašel kraljičin helikopter, leta 2019 bi se v helikopter, v katerem je sedela Camilla, skoraj zaletelo jadralno letalo, dve leti prej pa se je v težavah med oblaki znašla tudi Sophie, žena princa Edwarda

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.