Magazin > VIP
302 ogledov

Meghan o samomorilskih mislih: Nočem, da bi še kdo koval take načrte

MEGHAN MARKLE, PRINC HARRY Profimedia
"Ne želim, da še kdo kuje takšne načrte, in ne želim, da še komu ne bi verjeli."

Vojvodinja Meghan je pred tremi leti dvignilia veliko prahu, ko je med intervjujem z Oprah Winfrey povedala, da je imela med prvo nosečnostjo samomorilske misli. "Nisem več hotela živeti," je takrat izjavila. S Harryjem sta prosila za pomoč, a njune prošnje so naletele na gluha ušesa. Sedaj je o tem težkem obdobju spregovorila za CBS. "Mislim, da je del naše poti do zdravljenja, ko prestajamo bolečino ali travme, tudi to, da smo glede tega odkriti," je povedala vojvodinja in poudarila, da si ne želi, da bi se še kdo počutil tako, kot se je v tistem obdobju počutila ona. "Ne želim, da še kdo kuje takšne načrte, in ne želim, da še komu ne bi verjeli. Torej, če bom z izražanjem tega, kar sem premagala, nekoga rešila ali nekoga spodbudila, da iskreno preveri, kako se nekdo počuti, potem je bilo vredno (spregovoriti, op.avt.). Za to se bom žrtvovala."

Novi intervju para je namenjen promociji njunega projekta The Parents' Network. Gre za brezplačno storitev za starše v ZDA, Združenem kraljestvu in Kanadi, katerih otroci so trpeli zaradi negativnih učinkov družbenih medijev. Podpore pa ne bodo ponudili le staršem, ki se soočajo z duševnimi težavami svojih otrok, ampak tudi tistim, ki so otroka zaradi mobinga izgubili. 

Projekt sta navdihnila njuna otroka. "Opraviti je treba veliko dela, in veseli smo, da smo lahko del sprememb," je povedala Meghan, Harry pa je dodal: "Prišli smo do točke, ko mora biti starš prvi posredovalec. In niti najboljši prvi posredovalci na svetu ne bi mogli razbrati znakov morebitnega samomora. To je najbolj grozljivo."

Komentarjev 1
  • Ender3 12:05 05.avgust 2024.

    Butasti avtor misli, da koga to zanima..