Magazin > VIP
7839 ogledov

Zlatko nad Challeta z obtožbami o spolnih zlorabah, nevladniki na nogah

challe salle
“V inštitutu 8. marec vsem žrtvam spolnega nadlegovanja sporočamo, da niso same,” so zapisali.

Spor med reperjem Challetom Salletom in Zlatkom se je začel, ko je Challe Salle gostoval pri Youtuberju Perotu Martiću in povedal nekaj pikrih besed na račun Zlatka. Označil ga je kot zahrbtnega in dvoličnega človeka. “V zadnjem letu imajo njegove pesmi od tri do pet tisoč ogledov. Nobeden več ga ne posluša, ni relevanten. Realno gledano, na tej slovenski sceni ni niti enega glasbenika, ki bi mi bil enakovreden po številu ogledov in po uspehih, ki sem jih dosegel,” se je pohvalil Saša.

Zlatko mu je vrnil s svojo pesmijo Klepc laže, ki jo je objavil včeraj. Pesem vsebuje resne obtožbe, podobne so ga doletele že leta 2022, takrat je za Žurnal24 komentiral: "Žal se na vseh omrežjih srečujemo z lažnimi profili in goljufijami v mojem imenu. Zaradi omenjenega neprimernega videa pa smo že podali prijavo na policijo, ki zadevo preiskuje. Več podrobnosti žal ne morem razkrivati.”

Oglasila se je tudi domnevna žrtev, dekle, ki je pelo v njegovem bandu. Na njeno zgodbo se je že odzval Inštitut 8. marec, ki je zapisal: “V javnost po letih molka prihajajo pričevanja o spolnem nadlegovanju s strani enega izmed znanih slovenskih raperjev. Na socialnih omrežjih smo lahko prebrali pričevanje dekleta, ki se je leta kasneje odločilo spregovoriti o tem, kaj je doživljala še kot mladoletna. V teh trenutkih je ključno, kako se na to kot družba odzovemo. Absolutno nasprotujemo vsakršni obliki spolnega nasilja in nadlegovanja. V Inštitutu 8. marec vsem žrtvam spolnega nadlegovanja sporočamo, da niso same. Da niso same krive za nadlegovanje, nasilje, ki so ga pretrpele. Da lahko poiščejo pomoč.”

Challe Salle se na naše klice ni odzval, je pa svoj Instagram profil iz javnega spremenil v zasebnega, video iz gostovanja pri Perotu Martiću pa je s spleta izginil. Javil se je njegov manager Aljaž Zupan, ki je komentiral: “Jaz sem sicer booking manager za koncerte, a mi te zadeve ne komentiramo. Gre za laži in zadeva je predana pravnim organom.”

Je pa Challe za Slovenske novice povedal: "Ne morem komentirati stvari, ki me ne zanimajo in jih ne spremljam. Fokusiram se na svoje delo in družino, imam še nekaj nastopov pred odhodom na dopust in organizacijo poroke. Drugače pa se je moja ekipa že večkrat srečala z lažnimi obtožbami na moj račun in raznimi poskusi kraje identitete in storilci so bili tudi kazensko preganjani. Enako bo v prihodnje, če bo to potrebno."

 

 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • munja 08:11 29.junij 2024.

    "V Inš. 8. marec vsem žrtvam spolnega nasilja sporočamo, da niso same", IN TO JE TUDI VSE, KAR PREMOREŠ NIKICA??!! Ne podpiram nobenega nasilja, da ne bo pomote, ampak če je vse to res, kje so bila ta domnevno nadlegovana ...prikaži veča dekleta dosedaj??? In kje je bil zlatko s tem razkritjem prej, če je to že dolgo vedel??? Vse malo smrdi ali je pa vse dogovorjeno in plačano.

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:32 29.junij 2024.

    Čale in zlatko pevca,lepo vas prosm,če še govort ne znata pravilno,pa se tle pričkata kolk jih je šaša podrl,in to še objavljate

  • Enzgg4 19:26 28.junij 2024.

    Who the fuck je čalesale??? Ene njegove viže ne poznam. Toliko o njegovi slavi.