Magazin > VIP
38835 ogledov

Na zmagovalko Evrovizije letijo obtožbe

Netta Barzilai
Kaj bi bila Evrovizija brez škandalov …

Zmagovalki letošnje Evrovizije, izraelski pevki Netti, očitajo nespoštljivost do tuje (manjšinske) kulture. Kritiki so besni, da je v svojem nastopu uporabila elemente japonske kulture – nosila je kimono, na glavi je imela dve figi, del scenografije so bile japonske mačke Maneki-Neko – medtem ko je v govoru poudarjala pomen raznolikosti.

Na njeno stran so se postavili tudi številni uporabniki Twitterja, ki pravijo, da bi bile kritike upravičene le v primeru, če bi neka dominanta kultura za zabavo uporabljala elemente manjšinske kulture.

lea sirk Evrosong Magazin Iz Lee Sirk se je ponorčeval celo Ryanair

Vsi, ki pevko poznajo, pa vedo, da se iz japonske kulture ne bi nikoli norčevala, saj jo obožuje, še zlasti Pokemon.

Netta je v soboto zmagala s pesmijo Toy. Po glasovanju žirij je sicer najbolje kazalo Avstriji, ki pa je po tem, ko so točkam dodali še rezultate televotinga, zdrsnila na tretje mesto. Lea Sirk je med 26 državami zasedla 22. mesto. 

Komentarjev 17
  • chicar 09:02 15.maj 2018.

    Kdo sploh pušča Žide v Evropo ? Kaj ima ta puščavska brezdomska zalega sploh iskati med nami ? Naj se sami branijo pred Arabijo, če jim je taka vojna toliko pomembna. Je spet čas, da zaženemo peči ?

  • mateja77 19:40 14.maj 2018.

    te fore kulturne prilastitve so za opranoglave američane. ne razumem zakaj pišete o stvareh, ki so normalnim slovencem za psihjatrijo. Če bi kdo res šel dosledno preganjat "Cultural appropriation" bi se večina zamljanov morala vrniti v srednji vek saj bi ...prikaži več tam brez prispevkov evropske civilizaciji tudi bili. a ta zgodba je samo za maltretiranje evropejcev. afričan lahko nosi trenirko, kitajc vozi avto ali indijc nosi obleko.

  • rallypoint 13:59 14.maj 2018.

    POKEMON? WTF!