Magazin > VIP
5513 ogledov

Naš igralec v resnici doživljal zlorabe, ki jih je igral v filmu

Ali Ogrizek Facebook
Sinoči so v Ljubljani premierno prikazali film Šepet metulja režiserja Alena Pavšarja, ki je glavno vlogo dodelili igralcu z avtizmom.

Ne gre le za pogumno potezo Pavšarja, Ali Ogrizek je vlogo tako odlično interpretiral, ker se je v realnem življenju s podobnimi situacijami soočil tudi sam. Šepet metulja je namreč zgodba o Janu, 17 let starem navdušencu mehatronike, genijalcu in avtistu, ki mu napredovanje želijo preprečiti  neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev, in na njegove sposobnosti ljubosumni sošolci. Zgodba o Janu je zgodba o današnjem šolskem sistem, ki skoraj pregovorno ne podpira učencev, ki so "izven okvirjev" in pasteh odraščanja, če nisi "zlit z množico". Je zgodba, ki so jo navdihnili resnični dogodki.

Ogrizek, ki je upodobil Jana, pa je podobne krivice kot glavni junak, izkušal tudi sam. "Moja izkušnja s profesorji v šoli je bila podobna kot v filmu, skoraj ista. Prav tako izkušnje s sošolci, na začetku je bila malo slabša izkušnja, a sedaj ko je film zunaj, so si ga prišli ogledat," je za Žurnal24 povedal Ali, ki je izjemno srečen, da je dobil tako lepo priložnost. Bolj kot z igralstvom se trenutno želi ukvarjati z montažo, a si pušča odprte možnosti. 

Igralec pa je na premieri filma doživel tudi presenečenje, ki je izzvalo solze sreče. Kakšno, preverite TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.