Magazin > VIP
7295 ogledov

Naša glasbenica pri 50-ih še vedno vroča

Tanja Zajc Zupan Facebook
Balzam za ušesa in paša za oči!

Tanja Zajc Zupan, naša najbolj slavna citrarka, letos praznuje že 30. obletnico glasbene kariere, ki jo bo septembra obeležila tudi z velikim koncertom v Cankarjevem domu. Tanja je tako rekoč pionirka na svoj področju, saj je ljudski instrument ponesla na nivo popularne glasbe in tri desetletja polnila dvorane po Sloveniji. 

"Skozi leta je izoblikovala svoj prepoznaven in edinstven zven, citre pa je predstavila kot moderen instrument največjih razsežnosti in v slovenski prostor vnesla svežino s poustvarjanjem največjih svetovnih uspešnic vseh časov. Prva je začela igrati citre v stoje, na citrah pa si je omislila in namestila tudi dodatno 'Tanjino struno', ki ji omogoča večji tonski razpon," piše na njeni spletni strani.

Tanja je 15. marca dopolnila 50 let, njena postava pa jih očitno praznuje šele 30, saj je glasbenica še vedno videti fantastično. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.