Magazin > VIP
113761 ogledov

Naša voditeljica priznala, da ima duševne težave, tako je z njo danes

Tara Zupančič instagram
“Prvi korak k reševanju težav je, da priznamo, da jih imamo,” je povedala Tara.

Voditeljica Tara Zupančič je marca sledilce na Instagramu presenetila z ganljivo izpovedjo, saj so se ti spraševali, zakaj ničesar ne objavlja. Takrat je priznala, da ima občutek, kot da psihično razpada, saj so se določeni vzorci iz preteklosti spojili z vsakdanjimi situacijami.

Danes je veliko bolje, prizna pa, da predelovanje tovrstnih vzorcev traja dolgo časa. “Vsi imamo težave in čisto vsi se moramo lotiti reševanja le-teh. Pridejo trenutki, ko je tega veliko. Na Instagramu imamo pogosto vtis, da je vse perfektno. Zdi se mi pomembno, da se spregovori tudi o teh temah, saj se vsi soočamo s tem. Odzivov ljudi, ki so bili v podobni situaciji, je bilo ogromno,” pove Tara.

Tara se je razreševanja svoje preteklosti lotila že pred 10 leti, ko je prvič obiskala psihoterapevta. Danes ga obišče vsake toliko časa, predvsem za pogovor o stvareh, ki jih ne razume in jih ne zmore razrešiti sama. “Sploh ni treba, da so težave hude, da greš k terapevtu,” doda priljubljena voditeljica. “Po mojem mnenju je prvi korak to, da prepoznaš, da se ti nekaj dogaja in to poveš osebi, ki ji zaupaš in za katero veš, da te ne bo obsojala. Težko si pomagaš sam, veliko lažje je vzorce predelovati ob objektivni in strokovno podkovani osebi, kot je terapevt. Potem pa začutiš, kaj ti najbolj odgovarja. Lahko so to meditacije, medijstva, energetske terapije …,” sporoča vsem, ki se soočajo s podobnimi stiskami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 14:43 01.junij 2024.

    Jaz pa ji priporocam namesto govorjenja, hojo. Nahrbtnik in dvojno obutev, pa pot pod noge 800 km pes v Santijago de Compostela znano romarsko pot CAMINO. Bo ozdravljena vseh frustracij!

  • Pierre 12:19 01.junij 2024.

    Priporočam ji nadaljevanje terapije, ali bolje, naj si najde enga dobrega dedca da jo opedena!

  • matermila 11:56 01.junij 2024.

    Preveč gleda ameriške filme, kjer ima vsak malo bogatejši svojega šrinka. Zgleda da je to zdaj tudi pri naših "znanih" Slovencih v modi.

Sorodne novice