Magazin > VIP
4113 ogledov

Našli povezavo med moškim, ki je poskušal ubiti Trumpa, in princeso Kate

Thomas Crooks Profimedia
To so našli na njegovem telefonu.

Agenti Zveznega preiskovalnega urada (FBI) so med preiskavo poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa naleteli na zaskrbljujočo najdbo. Strelec Thomas Crooks, ki je 13. julija streljal na Trumpa in ga ranil v uho, eno osebo pa ubil, je imel na telefonu shranjene fotografije britanske princese Kate

Kot poročajo mediji, so na Crooksovih elektronskih napravah poleg Katinih posnetkov odkrili tudi fotografije drugih znanih osebnosti, med drugim tudi fotografije predsednika Bidna, generalnega državnega tožilca Merricka Garlanda, direktorja FBI-ja Christopherja Wraya.

Novica o vsebinah na Crooksovih napravah je odjeknila dva dni po tem, ko so morali iz varnostnih razlogov med javnim dogodkom na varno spraviti kralja Karla in Camillo, ki sta se na otoški državi Jersey udeleževala razstave na prostem. Njuni varnostniki so na strehi s pogledom na Trg osvoboditve nenadoma opazili osebo, ki jo je policija pozneje izpustila in priznala, da je šlo za lažni alarm. 

Novica o fotografijah na strelčevem telefonu bo verjetno zelo razburila princa Harryja, ki z družino živi v ZDA. Kmalu po tem, ko sta z Meghan zapustila dvor, jima je britanska vlada odvzela pravico do varovanja. Par varnostnike danes plačuje iz svojega žepa, se pa princ pred sodiščem bori za svoje pravice na Otoku. Dolgotrajni boj se je začel pred več kot štirimi leti, ko je Harry prvič izpodbijal odločitev komisije in povedal, da on in njegova družina potrebujeta oborožene varnostnike, in sicer zaradi sovražnosti, usmerjene do njega in njegove žene Meghan. Prvo zmago je Harry zabeležil junija, ko je prizivno sodišče odločilo, da se lahko pritoži na odločitev britanske vlade, ki mu ne želi zagotoviti javno financirane policijske zaščite.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.