Magazin > VIP
174 ogledov

Ne želi si, da bi hči postala manekenka

teden mode fashion week Lorella Flego Arhiv Fashion Week
Modna novinarka in navdušenka Lorella Flego pravi, da njena triletna Sofia že stopa po maminih stopinjah.

Sofia je pred kratkim dopolnila tri leta, že kaj kaže na to, da bo taka modna navdušenka kot ste sami?
Mislim, da otroci nekako oponašajo starše in glede na to, da zaradi mene živi z modo, jo določene modne stvari vsekakor zanimajo, bodisi obleke, ličila v moji torbici ali pa modni dodatki. Morda sam še ni dovolj velika, da bi kombinirala določene stvari, ima pa trenutke, ko si zaželi obleke ali balerinke.
Bi Sofio podprli, če bi se odločila stopati po vaši poti?
Če modo ustvarjaš v Sloveniji, v smislu, da si urednik ali novinar, je praktično nemogoče, da jo ustvarjaš samo v Sloveniji. Moda tukaj ni doma, to je le utrinek nekega modnega tedna, ki je vsekakor zelo zanimiv, vendar moraš, resnici na ljubo, precej potovati in veliko časa preživeti v tujini, da uspeš ugotoviti, kaj moda pravzaprav je. In ravno ta potovanja se mi zdijo na splošno precej dobra za vsakega človeka, ker si širiš meje, ki jih imaš v glavi. Jo bom pa vsekakor podpirala, karkoli si bo želela delati. Morda bi me zaskrbelo le, če bi mi rekla, da si želi biti manekenka, to se mi zdi namreč zelo trd posel, izbira za petičneže. Pri nas je morda tako, da marsikatera punca postane manekenka, ki pa v tujini ne bi imela nobene možnosti. To je res trd kruh.

Tudi sami veliko časa preživite v tujini, se je to z rojstvom hčerke kaj spremenilo?
Velikokrat načrtujem tako, da je Sofia lahko veliko z mano. Takrat, ko vem, da ne bom zaposlena 12 ur na dan, potuje cela družina in to, da smo res čim več skupaj, se mi zdi poglavitnega pomena. Zagotovo pa te obiski niso tako pogosti kot so bila včasih in gre namesto mene druga novinarka, saj ni težava le v tem, da je ona sama in me pogreša, tudi jaz izredno pogrešam punčko in ne morem biti dolgo brez nje.

Nekateri za otroška oblačila zapravijo celo premoženje, kakšno je vaše mnenje o oblikovalskih kosih za otroke?
To se mi zdi malce nesmiselno, saj otrok stvari zelo hitro preraste in dejstvo je, da to kar mu je prav danes, mu čez štiri tedne že ne bo več. Kupovanje te drage mode za otroke je, po mojem mnenju, smiselno le za tiste, ki imajo res veliko denarja. Ravno sem v Milanu videla plašček priznanega modnega oblikovalca, vse skupaj 30 centimetrov blaga, ki je stal dva tisoč evrov. To je zame nesmiselno, če bi kdo kaj takega naredil, pa nimam nič proti. Vsak se odloča na podlagi svojih zmožnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.