Magazin > VIP
31 ogledov

Nesreča ali samomor?

Amy Winehouse
1/14
Reuters
Na uradni vzrok smrti Amy Winehouse bomo morali še počakati. Je zaradi strtega srca naredila samomor?

Vzrok smrti težavne pevke Amy Winehouse bo prav gotovo ostal neznan še vsaj do ponedeljka, ko bodo določili datum obdukcije, je sporočila britanska policija.

Pojavile so se sicer številne navedbe, da naj bi bil zanjo usoden prevelik odmerek, vendar na policiji menijo, da bi bilo neprimerno ugibati, dokler ne bo opravljena obdukcija. "Preiskava okoliščin njene smrti se nadaljuje. V tej zgodnji fazi velja za nepojasnjeno, v zvezi z dogodkom pa nismo aretirali nikogar," so še sporočili.

Umrla zaradi strtega srca?

Pojavile so se tudi govorice, da naj bi Amy storila samomor, in sicer zaradi strtega srca. Njeni sosedi poročajo, da se je v soboto z nekom glasno prepirala. Verjetno z Regem Travisom, ki naj bi jo v soboto negibno našel (nekaj medijev sicer poroča, da jo je našel telesni stražar). Amy ga je pretekli mesec zaprosila za roko, kar je zavrnil in pevko zapustil. Amyjini prijatelji pravijo, da zvezdnice zadnje tedne niso mogli potolažiti. Njena mati je v petek, ko je hčer nazadnje videla, celo zaslutila, da bo kmalu umrla. Kot pravi, se bo vedno spominjala njenih zadnjih besed: "Rada te imam, mama."

Njen oče Mitch je bil v času njene smrti v New Yorku. Ko je slišal za tragedijo, se je usedel na naslednje letalo v London. "To ni realno. Na smrt sem žalosten. Ne smem se zlomiti. Družina me potrebuje. Strt sem. To je velik šok," je povedal.

V najnovejši izjavi za javnost pa je pevkina družina zapisala: "Izgubili smo Amy, čudovito hčer, sestro in nečakinjo. V naših življenjih je pustila veliko luknjo."

Je bil za Amy usoden smrtonosni koktajl?
Amy so našli mrtvo včeraj na njenem domu v Londonu pri komaj 27 letih, pred tem pa naj bi britanska pevka zaužila mešanico smrtonosnih drog, poroča National Enquirer. Zvezdnico naj bi namreč v petek zvečer malo po 22.30 opazili kupovati droge od preprodajalca, ki naj bi "vključevale kokain, heroin, ekstazi in konjsko pomirjevalo ketamin".

Kot smo že poročali, je bilo Amyjino truplo najdeno včeraj popoldne malo pred 16. uro v njeni hiši v Camdenu, severno od Londona. Vendar pa so njeni prijatelji za People povedali, da naj bi pevka umrla že prej. "Amy je bila videti odločena, da si bo v petek zvečer privoščila nekaj velikega," je povedal vir. "Bila je zunaj v Camdenu, vendar je bilo videti, da namerava zabavo nadaljevati tudi doma." Grammyjeva nagrajenka naj bi se domov vrnila okrog polnoči, vendar naj bi jo le 90 minut pred tem videli kupovati droge. Poleg tega naj bi Amy v zadnjih treh tednih, odkar je bila na zadnjem zdravljenju, vnovič začela na veliko piti.

Medtem pa TMZ poroča, naj bi reševalci ob prihodu na pevkin dom še zaznali "znake življenja", vendar naj bi pevka umrla, preden bi jo lahko prepeljali v bolnišnico.

Pevka zadnjič na odru le tri dni pred smrtjo
Amy je zadnjič na odru nastopila le tri dni pred svojo tragično smrtjo, ko se je v sredo zvečer pojavila na odru poleg svoje 15-letne krščenke in varovanke Dionne Bromfield v londonskem nočnem klubu. Najstnici se je pridružila na odru med njeno uspešnico Mama Said.

Zvezdnica sicer pred tem ni bila na odru od svojega katastrofalnega nastopa v Beogradu prejšnji mesec, ko jo je množica izžvižgala, zaradi česar je predčasno zaključila koncert. Naslednje načrtovane koncerte na svoji evropski turneji je odpovedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.