Magazin > VIP
9573 ogledov

Nesreča princa Philipa: "Na rokah sem imel prinčevo kri“

princ philip
1/3
Mož britanske kraljice je včeraj povzročil prometno nesrečo.

V bližini kraljičinega posestva Sandringham se je zgodila prometna nesreča, v katero je bil vpleten 97-letni vojvoda Edinburga, ki se je pred nekaj leti upokojil, saj se pri svoji starosti ne čuti več dovolj pri močeh, da bi se udeleževal kraljevih dogodkov. Princ Philip pa očitno ne dvomi o svojih vozniških sposobnostih, saj še vedno vozi.

Včeraj bi se to zanj lahko slabo končalo. Ko se je s stranske ceste vključeval na glavno, ga je zaslepilo sonce in v njegov range rover je trčila kia, v kateri sta sedeli dve ženski in dojenček. Prinčevo vozilo se je po trku prekucnilo na bok.

kraljica Elizabeta II princ Philip | Avtor: EPA EPA

Prvi je na kraj nesreče prispel neki odvetnik, ki je za medije povedal, da je bil princ pri zavesti, a pretresen in v šoku. Philipu je skozi strešno okno pomagal iz vozila. "Pogledam sem dol in videl, da imam na rokah prinčevo kri. Pomislil sem: 'Hvala bogu, da je ni še več.',“ je povedal 75-letni odvetnik, ki je še dodal, da je Philip kričal: "Moje noge! Kam naj dam noge?“

Princa je na njegovem posestvu pregledal zdravnik, ki je ugotovil, da je imel 97-letnik veliko srečo, saj ni utrpel hujših poškodb, tako kot tudi ne njegov telesni stražar in dojenček. Slabše pa sta jo odnesli ženski v kii. Ena naj bi imela zlomljeno roko, druga pa poškodovano koleno. Stanje kraljičinega moža bodo zdravniki sicer spremljali 48 ur, da izključijo možnost notranjih krvavitev.

Policija pravi, da voznika nista bila pod vplivom alkohola. Bližnji stanovalec je povedal, da je cesta, na kateri se je zgodila nesreča, zelo prometna in da meji na čudež, da ni prišlo do verižnega trčenja.

 

 

 

Komentarjev 2
  • Snežinko 09:33 18.januar 2019.

    In ker je princ, zagotovo pač ne bo odgovarjal za povzročitev nesreče, kajne? Na koncu bo kriva mamica kie, kaj pa je delala tam natanko takrat, ko se je pripeljal "princ"... obup...