Magazin > VIP
1962 ogledov

Nikoli ne bi uganili, da je to telo staro 75 let!

Starr Stauffer Weiss
1/4
Profimedia
V 70. letu starosti je našla nov hobi.

Starr Stauffer Weiss je vdova iz Colorado Springsa, ki živi življenje svojih sanj, saj se je pri sedemdesetih odločila, da se bo posvetila treningom plesa ob drogu. To si je želela od nekdaj, a nikoli ni imela poguma, vse do epidemije.

Samsko življenje z dvema mačkama je v njej prebudilo občutek osamljenosti in takoj, ko so omejitve zaradi pandemije nekoliko popustile, se je odločila, da si izpolni željo. Prvi znak, da je čas za spremembe v njenem življenju, je našla v lokalnem časopisu.

“Ta članek je govoril o lokalni profesionalni plesalki Diani Martin, ki je bila tudi pastorka. Pri skoraj 50 letih je začela plesati ob drogu, zdaj, pri 64 letih, pa je moja osebna inštruktorica,” je povedala Starr za The Sun.

75-letnica je moža k večnemu počitku poslala pred 18 leti, sama pa se spopada z revmatoidnim artritisom v sklepih in rokah, ima deformirano desno roko zaradi artritisa in osteoporozo. Od padca pred 16 leti ima v levi golenici še dve ploščici in devet vijakov. A to je ni ustavilo: “Odločila sem se, da pošljem sporočilo studiu Pole Revolution, da preverim, ali obstaja starostna omejitev.”

“Na moje zadovoljstvo so rekli, da je ni. Ker nisem izgubljala časa, sem se tisti teden prijavila na uvodni tečaj. Niti sanjalo se mi ni, da bom pri svojih letih in s tako diagnozo zmogla, a ne le, da mi je uspelo, ampak sem se popolnoma zasvojila! Vidim, da mi to pomaga fizično in psihično. Imam manj bolečin in sem manj tesnobna.

Starr ob drogu pleše trikrat tedensko in je videti bolj mladostna kot kadarkoli prej. Njeni prijatelji iz srednje šole so na Facebooku večkrat hudomušno komentirali: “Ona visi z glavo navzdol, jaz pa komaj vstanem.”

Plesa ob drogu se že od nekdaj drži stigma. Mnogi namreč pravijo, da je to samo slačenje, zato s Starr ne govori del družine. Na Instagramu, kjer jo spremlja 30 tisoč ljudi, ljudi z negativnimi in žaljivimi komentarji blokira. Njeno vodilo je: “Ne pustite, da vas drugi ovirajo pri tem, kar si želite.”

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • kapibara 14:24 25.avgust 2024.

    Nice ..nič ne rečem.. imam pa rad joške..

  • Ender3 12:43 25.avgust 2024.

    Postavlja se ji vprašanje. Je bolje plesati ob drogu ali na drogu..