Magazin > VIP
44897 ogledov

Nina Radi: "Žal so preiskave potrdile to, česar so se zdravniki bali"

nina radi POP TV
Tisti, ki poznajo Nino Radi, vedo, da njena izjemna življenjska zgodba presega meje televizijskih zaslonov – gre za pripoved o boju z boleznijo, neomajnem pogumu, vztrajnosti in nenehnem iskanju upanja.

nina radi | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
"Žal so preiskave potrdile tisto, česar so se zdravniki bali – rak materničnega vratu. Zaradi resnosti diagnoze so priporočili čim prejšnjo operacijo," nam je zaupala zvezda resničnostnih šovov Nina Radi, ki smo jo videli v Kmetiji in Sanjskem moškem. To je bilo leto 2015. 

"Operacija je bila načrtovana za 15. marec 2016, na rojstni dan moje dolgoletne najboljše prijateljice. Na srečo je operacija uspela. Po njej je sledilo intenzivno zdravljenje z različnimi zdravili, ki so bila namenjena uničevanju rakavih celic. Ker še nisem rodila, so se odločili, da se izognejo klasični kemoterapiji in jo nadomestijo z drugimi zdravili. Celoten proces zdravljenja, vključno z operacijo in vsemi postopki, je z manjšimi presledki trajal približno leto dni, preden se je zdravljenje zaključilo," še pravi navdušena športnica.

Nina sicer iskreno priznava, da je ob taki novici težko dojeti, kaj se dogaja. "Možgani preprosto nočejo sprejeti resnice. V tistem trenutku se v tebi prepletajo strah, žalost, bolečina in obup. V glavi se začnejo vrteti vprašanja, kot so: “Je to res? Se je mogoče kdo zmotil? Ali so ti izvidi res moji?” Spomnim se, da sprva nisem dojemala resnosti situacije. Tako sem celo kirurgu, ki je načrtoval operacijo za pomlad, predlagala, da bi jo prestavili na jesen, saj se mi je marca začenjala tekaška sezona za reprezentanco. Zdaj se zavedam, kako noro in neodgovorno je to zvenelo," še pravi lepotica, ki ji je zdravnik nato jasno povedal, da mora čim prej pod nož. "Operacija je nujna, idealno bi bilo, da jo opravimo že danes, oziroma čim prej, saj v nasprotnem primeru jeseni morda sploh ne boste dočakali," so bile besede, ki so Nino streznile. "Šele takrat sem zares dojela, kako resno je stanje. Na poti domov in doma sem se popolnoma zlomila in jokala kot dež. Preplavili so me strahovi – strah pred tem, da bi šlo kaj narobe, strah pred smrtjo in koncem življenja. Imela sem še toliko načrtov in želja, a nisem vedela, ali bom imela dovolj časa in priložnosti, da jih uresničim."

Zaradi bolezni je Nina tehtala komaj 30 kilogramov. Izčrpana od zdravil in zdravljenja je bila tako oslabljena, da se na fotografiji, ki si jo lahko ogledate TUKAJ, jasno vidi, kako se je izguba kilogramov poznala na njenem telesu – njena roka je bila skoraj enako široka v zapestju kot pri rami. 

Cel intervju z Nino Radi si lahko preberete na tej povezavi. 

 

Komentarjev 3
  • Pierre 12:46 17.september 2024.

    Take izvide dobi na stotine žensk vsak dan!!!

  • www 08:24 17.september 2024.

    imela pa je še cajt, da si pred operacijo uredi obrvi

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:23 17.september 2024.

    Ej