Magazin > VIP
66206 ogledov

Tozonu vdrla v stanovanje, Dejanu Krajncu podtaknila sledilno napravo

Jernej Tozon Osebni arhiv
Slava ima žal tudi tako temne plati ...

Trenutno mnoge navdušuje Netflixova serija Baby Reindeer, ki je bila posneta po resnični izkušnji 34-letnega glavnega igralca Richarda Gadda, v seriji Donnyja, ki ga začne zalezovati ženska po imenu Martha, potem ko ji v pivnici, v kateri dela, postreže brezplačno skodelico čaja.  Zalezovanje je trajalo več kot štiri leta in v tem času mu je zalezovalka poslala več kot 40 tisoč sporočil, za 350 ur glasovnih sporočil, preko 700 tvitov, 46 sporočil na Facebooku, čez 100 strani navadnih pisem in veliko daril. Gadd v seriji prikaže, da so bili žrtve nadlegovanja tudi njegovi najbližji in transspolna ženska, s katero se je dobival. Ob tem je Richard za The Guardian poudaril, da je sam v tej situaciji prav tako velikokrat ravnal napačno.

Oboževalci pa so dobili nadaljevanje serije tudi v resničnem življenju. Britanski voditelj Pierce Morgan je Fiono Harvey, ki je navdihnila lik zalezovalke, povabil v svojo oddajo. Ta je potožila, da so opisani dogodki "fikcija" in "pretiravanje". Zanikala je, da mu je poslala toliko sporočil, da ga je zalezovala, da je napadla njegovo dekle in nadlegovala njegove starše. Njeno sporočilo Gaddu je, naj jo pusti pri miru, razmišljala naj bi celo o tožbi. Pozorni gledalci so sicer opazili, da so si Fionine izjave večkrat nasprotovale.

Baby Reindeer | Avtor: Profimedia Profimedia

Žrtve zalezovalcev tudi slovenski zvezdniki 

Žal obstajajo tudi temne plati slave in ena takšnih so zagotovo oboževalci, ki ne poznajo meja. Z zalezovalci imajo izkušnje tudi nekateri domači zvezdniki in zvezdnice. Voditelj Mario Galunič, ki je prvi obraz razvedrilnega programa TV Slovenija že 25 let, je leta 2019 v oddaji Od blizu Vesni Milek zaupal, kako že skoraj 20 let živi v grozi. Ta groza pa je goreča oboževalka in zalezovalka. "Upal bi si reči, da je to stvar, ki ji nisem bil kos. Ni bilo v moji moči, da bi to rešil. Nisem znal tega rešit na nek normalen način. In še vedno dobivam na stotine pisem in še vedno se tega ne morem rešit in upam na tožilstvo, na sodni sistem, da bodo to premleli. Ker to gre vse zelo počasi, zelo počasi. Ta sistem ne funkcionira," je povedal novembra 2019, stvari pa so se po dveh desetletjih premaknile šele leta 2020. Takrat je sodišče sledilo predlogu tožilstva in jo napotilo na obvezno psihiatrično zdravljenje.

Mario Galunič | Avtor: RTV4/ zurnal24.si RTV4/ zurnal24.si

Pet let pošiljal sms sporočila

Življenje manekenke in voditeljice Lucije Gubenšek se zdi več kot sanjsko: lepota, poslovni uspehi, sreča na ljubezenskem področju ... vendar tudi lepotico pestijo težave, še posebno ena. Lucijo je namreč zalezoval tuj državljan, ki jo je najraje nadlegoval prek SMS-sporočil. "Že dolgo imam težave z nekim psihopatom, ki me nadleguje. Gnjavi me po telefonu, večinoma prek SMS-sporočil. Policija je žal nemočna, dokler ti dejansko nečesa ne stori, tako da stoično trpim. Nadlegovanja trajajo že pet let, vem tudi, kdo je. Ni Slovenec, tako da gre vsake toliko časa iz države. Številke ne želim zamenjati, ker me potem nihče ne bi dobil na telefon, vendar se da na srečo določene številke blokirati, zato je zdaj veliko bolj znosno," nam je leta 2012 potožila Lucija.

Vdrla mu je celo v stanovanje

"Tudi ostali smo že imeli kakšno oboževalko, ki ni poznala mere, Jerneju (Tozonu, op. a.) se pa to dogaja že pet let. Oboževalka mu namreč sledi že prav patološko. Včasih je prav v nevarnosti, nekoč mu je vdrla celo v stanovanje, večkrat pa ga tudi čaka pred hišo, čeprav je iz čisto drugega konca Slovenije. Na ta račun dobivamo sporočila vsi štirje, a za enkrat tega še nismo predali policiji, ker računamo, da jo bo srečala pamet. Ne mislimo, da sicer kaj slabega hoče, je pa včasih kar naporno, sploh ob polni luni," pa nam je leta 2018 zaupal frontman skupine Čuki Jože Potrebuješ

Podtaknila sledilno napravo!

"Opazil sem, da kjer koli se pojavim, vedno tam opazim tudi neko dekle. Ker vsakega koraka svojega življenja vendarle ne objavljam in ne napovedujem na družbenih omrežjih, mi je bilo to zelo nenavadno, vendar se s tem takrat nisem pretirano ukvarjal. Potem pa sem odpeljal avto na menjavo gum in mehanik me je opozoril, da imam pod avtomobilom nameščeno sledilno napravo. No, takrat mi je postalo jasno, kako je dekle vedelo za vsak moj korak, a ker je bila kljub temu zelo neškodljiva, sem se temu zgolj nasmejal," je za revijo Zvezde Lady leta 2020 razkril Dejan Krajnc

Dejan Krajnc | Avtor: Saša Despot Dejan Krajnc Saša Despot

Komentarjev 3
  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 19:56 23.junij 2024.

    Vse bodo naredili / tipi iz te zgodbe /, da jih narod ne bo pozabil. Naj razkrijejo svojo usmerjenost. Ženske se potem morda ne bodo pretirano metale za njimi.

  • bendover 10:49 23.junij 2024.

    ovi oranžni moron si je vse izmislil,kdo bo nadlegoval to stvorenje

  • 4krogci 08:19 23.junij 2024.

    Zasledovalke so cist kul....za svojih 5 minut bi nardile karkoli si zamislis....in take stvari se izkoristi! In dejmo si bit posteni, se vsak je izkoristu priliko, ko je kdo bil v njega zagledan, da ni videl niti svojga nosu!!! Glede ...prikaži veče filma, ki g aopisujete pa je skoda zgublat besed, ki je zgolj in samo se en iz koncerna LGT*****

Sorodne novice