Magazin > VIP
2241 ogledov

Oče Tadeja Pogačarja razkril nekaj manj znanih dejstev o sinu

nataša pirc musar Hitradio center
To je bilo njegovo prvo kolo.

mirko pogačar | Avtor: Hitradio center Hitradio center
S prvo etapo od Komende do Ljubljane se je začela Zmagovalna tura za dober namen, ki jo v sodelovanju s Tadejem Pogačarjem organizirata Hitradio Center in Carthago. Začetek projekta je naznanila predsednica RS Nataša Pirc Musar, na startu pa so se ji pridružili tudi župan občine Komenda Jurij Kern, oče Tadeja Pogačarja Mirko Pogačar, direktorica Carthaga Sandra Županec in odgovorni urednik Hitradia Center David Irgolič.

Z zmagovalno turo za dober namen se bodo kolesarji podali na 10 etap, ki bodo potekale po vsej Sloveniji, z začetkom v Pogačarjevem rojstnem kraju Komendi in zaključkom v Ormožu. Na 420 kilometrov dolgi turi jih bo ves čas spremljal avtodom Carthago, ki ga je Tadej Pogačar uporabljal na vseh zadnjih zmagovalnih poteh, vključno z dirkama po Franciji in Italiji. Za avtodom bo v času trajanja ture potekala dražba po izklicni ceni 50. tisoč evrov, celoten izkupiček od dražbe pa bo v celoti namenjen v dobrodelne namene: delno Pogačarjevi fundaciji za boj proti raku, občinama Odranci in Ormož ter izgradnji varne infrastrukture za slovenske rekreativce – natančneje za izgradnjo kolesarskih in/ali pešpoti v eni izmed slovenskih občin.

Ves čas trajanja akcije bodo voditelji Hitradia Center Klemen Kopina, Vesna Ponorac in Melani Mekicar živeli in oddajali iz slavnega avtodoma. V njem bodo gostili številne znane Slovence iz sveta športa in zabave, kot gost se jim je prvi dan pridružil tudi oče našega šampiona Mirko Pogačar. Ta je povedal, da je bilo prvo kolo najboljšega kolesarja na svetu rabljen BMX od bratranca, zvozil pa ga je pri štirih letih. Na vprašanje, kaj je jedel kot otrok, da je postal tak šampion, pa je oče odgovoril: "Palačinke s skuto in kruhove cmoke. Ko je začel kolesariti, pa so samo makaroni cele dneve 'leteli'."

Nataša Pirc Musar pa je med drugim razkrila, da je bilo njeno prvo kolo roza barve in je imelo pomožna kolesa, ki jih je oče čez nekaj dni odstranil, tako da se je naučila voziti kolo pri petih letih. Danes rada kolesari, a ima električno kolo, je povedala v smehu in dodala, da bi jo Pogi brez problema prehitel tudi brez štroma, da pa je kolo na elektriko super za dame v letih. Na vprašanje voditeljev Hitradia Center, kaj bi zaželela najboljšemu kolesarju pred svetovnim prvenstvom, ko bo lovil mavrično majico, je dodala: "Tadej je tako psihično močan, kaj mu bo en nasvet od ene predsednice države, v bistvu bi jaz v teh časih potrebovala kak nasvet od njega, kako lahko prebrodim te politične zgodbe takšne in drugačen. Tadej si vedno zastavi cilj in ve, kako ga doseči."

Zmagovalna tura za dober namen bo potekala do 20.9, ko bo zaključna prireditev s predajo avtodoma novemu lastniku. 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.