Magazin > VIP
3196 ogledov

Odhaja še en priljubljeni rtvjevec

Janko Petrovec facebook
Po osmih letih bo zamenjal službo.

“Grozno veliko odgovornost čutim, da bi ob koncu osmih rimskih let in po vsem, kar sem doživel tudi po vaši zaslugi, napisal nekaj bistroumnega, pa da bi si ljudje zapomnili. Ampak glava je - takole med pol praznimi in pol polnimi škatlami selitve - puhlo prazna, izčrpana od sloves in otopela od miline juga, ki ga zapušča. Zato le -  hvala za zaupanje sodelavcev, za zvesto in požrtvovalno spremstvo Iris Rupnik ter za zanimanje gledalcev in poslušalcev,” je zapisal novinar Janko Petrovec, ki se po osmih letih poslavlja s položaja rimskega dopisnika.

Od Petrovca so se poslovili včeraj na RTV Slovenija v Prvem dnevniku: "Poletje je čas koncev in novih začetkov, to velja tudi za našega kolega Janka Petrovca,” so povedali. Petrovec je svoj zadnji prispevek posnel tam, kjer se je začel njegov prvi - pred Kolosejem. 

Po poročanju Siola naj bi Janko septembra postal odgovorni urednik Radia Koper. Namesto Petrovca v Rim potuje Mojca Širok, ki je bila pred tem dopisnica v Bruslju. 

Zaradi nosečnosti se je od vodenja Lota lani novembra poslovila Jerneja P. Zhembrovskyy. Od prejšnjega septembra na televiziji v oddaji Sobotno popoldne ne vidimo več Lorelle Flego in Ane Tavčar, z novim letom pa v oddaji Dobro jutro ni več voditeljev Boštjana Romiha, Mojce Mavec, Katje Tratnik in Danice Lovenjak. Mavčeva je tako z novim letom poleg vodenja v oddaji Dobro jutro izgubila še oddaji Ratatujci in Čez planke, kaj počne zdaj, preverite TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Ender3 12:52 12.avgust 2024.

    Poleg omenjenih je še več kot 500 zaposlenih višek dobro plačanih na javni RTV. Storijo ničesar, njihova produktivnost čez poletje pa izjemno nizka.

  • Avatar Leon
    Leon 11:33 12.avgust 2024.

    Vsi omenjeni so balast nacionalne RTVS ,ki so že desetletja na državnih seskih.