Magazin > VIP
39572 ogledov

Odpuščena Slovenka leta napovedala vojno: Nalašč bom hodila zaje*****!

ana petrič Media24
To je obljubila v poslovilnem govoru.

Direktorica Centra starejših Notranje Gorice Ana Petrič, ki je tudi aktualna Slovenka leta, je prejšnji teden izgubila službo. Kot je razkrila na Facebooku, odločitev ni bila njena. Ob zapisu pa je bila deležna tudi očitkov, da je zelo narobe, da odhaja, saj je treba stvari izpeljati do konca. Ob tem je v komentarju, ki ga je kasneje očitno izbrisala, poudarila, da ne more vztrajati proti lastnikom centra: "Če imajo nekoga drugega, nimam izbire in moram iti." In dodala, da ne odhaja po lastni volji. Lastnik centra starejših Notranje Gorice je družba DEOS d. o. o., ki je v lasti družine Alenke Žnidaršič Kranjc, sicer ene najbogatejših Slovenk. Direktorja Deosa pa sta njena otroka Miha Kranjc in Tinkara Godec. Za komentar smo kar dvakrat prosili direktorico Tinkaro Godec in lastnike, a so nam s Centra odgovorili le to: "Obe strani sta se sporazumno odločili, da stvari ne komentirata v dobrobit stanovalcev in zaposlenih Deos, Centra Notranje Gorice."

Ana pa je proti vodstvu veliko bolj ostro spregovorila na poslovilni zabavi, ki jo je v Centru pripravila za stanovalce in prostovoljce. Posnetek njenega poslovilnega govora je hitro zaokrožil po spletu in v njem Ana pravi, da se je proti volji kapitalistov nesmiselno boriti s podpisi in pritožbami. Omenila je tudi, da si je pravico morala izboriti po pravni poti. "Niti podpisi, niti pritožbe ne bodo pomagala, ker ko se kapitalisti, ki jim ni mar za ljudi, odločijo, da nekdo mora iti, mora iti, ker imajo pač vso pravico. Ampak ne razumejo pa tega, da se med ljudmi stkejo niti, da se stkejo vezi, prijateljstva in to je tisto, kar dela vsak kolektiv, center, dom in službo nekaj posebnega," je začela svoj poslovilni govor. 

"Ne morem biti tiho in mogla bi biti tukaj do konca oktobra, ampak ker so drugi interesi, sem danes zadnjič tukaj, od danes naprej ne smem več stopiti v ta center, odložiti sem morala računalnik, telefon in svojo pravico sem si mogla izboriti preko pravnice. Še naprej se bom borila za starejše in nikoli ne bom tiho, nikoli, nihče me ne bo utišal. Ko se bo pogodba iztekla, bom nalašč hodila zaje***** kot prostovoljka, ker ne moreš prekiniti stikov z ljudmi, sploh, če si se nanje navezal in oni nate. Lahko kdorkoli poskuša karkoli, te niti ostajajo in to me veseli," je še povedala in dodala, da je okoli krožilo tri četrtine čudnih informacij, a da nič ni naredila narobe. "Samo preveč pozornosti sem dobila, preveč pozornosti sem vlekla na socialno varstvo, s katerim se nihče ne želi ukvarjati, ker potem je treba dvigniti plače in bolj poskrbeti za stanovalce," je dodala in poudarila, da je bila deležna veliko zavisti, predvsem med ženskami, ki so bile ob njej, ki jih je "dvigovala", one pa so ji zasadile nož v hrbet.  

Omenila je tudi svoj doprinos in doprinos skupnosti, šol, vrtcev, prostovoljcev, ki delajo nekaj dobrega za skupnost in starejše. Povedala je, da bodo ti projekti pod okriljem Centra potekali še naprej. 

Komentarjev 20
  • Kartaniga 22:34 04.junij 2024.

    Pokazala je svoj pravi obraz. Konfliktna, samovšečna in dovolj prebrisana, da ljudi pelje na led. Ne vem kako je bilo v domu kjer je delala, samo vem, da se v vseh domovih trudijo imajo animacije, hrano, nego.. Kako smo bili ...prikaži veči naivni ona je želela samo potrditev in promocijo. Za glasove se ve kaj se je počelo. Še odojka so obljubljali samo če se bo glasovalo za njo. Tako kao dobra mati Terezija...

  • jani851 15:34 01.junij 2024.

    Za tako obnašanje, bi ji morali odvzeti naslov ''S. leta'', pa tudi ''Jabolko navdiha'', ki ji ga je podaril Barbika! Skratka, kot je že omenjeno, totalna attention whore.

  • endrug 11:25 01.junij 2024.

    Sem slišal, da je morala iti, ker se je pritoževala čez novinarko Evgenijo.

Sorodne novice