Magazin > VIP
3208 ogledov

Pevca in tekmovalca v našem MasterChefu ne bodo pokopali v Sloveniji

Igor Misdaris Masterchef
Igorja Misdarisa k večnemu počitku ne bodo položili v Sloveniji.

V nedeljo je odjeknila vest, da je umrl pevec skupine Šukar Igor Misdaris. Skupino so člani tamburaških orkestrov folklornih skupin iz Ljubljane ustanovili leta 1990, ta pa se je posvečala igranju pretežno romske glasbe. Misdaris je bil v njej dejaven do smrti.

Žalostno vest je skupina potrdila na Facebooku. "Dragi Igor ... V mir in tišino nedeljskega popoldneva je boleče zarezala vest, da si odšel.  Ne samo do Kopra, kamor si se tako zelo rad z naših vaj in koncertov vračal domov, in ne samo do hrvaškega morja, kjer so bile tvoje korenine in kjer si iskal svoj mir ... odšel si za vedno. Tvoje roke ne bodo več izvabljale divjih ritmov iz tvoje bugarie ... za vedno je utihnil tvoj prodoren glas, ki je polnil dvorane ... ne moremo še povsem dojeti. Še manj razumeti. Kjerkoli že zdaj si, ostajaš v naših srcih. Z nami. Tvoje veliko srce, baro ilo ... te je izdalo ... Tvoji Šukarji"

Igorja ne bodo pokopali v Sloveniji, ampak v Ližnjanu pri Medulinu, in sicer v petek ob 16. uri, so še javili Šukarji. 

Misdaris je pred nastankom Šukarjev igral v zasedbi, ki je prirejala večere ciganske poezije in glasbe z Markom Hrenom. Repertoar Šukarjev pa obsega glasbo Romov iz vse Evrope, kjer so zaradi raznolikosti načina življenja v različnih okoljih in zaradi vpliva različnih narodov ustvarili pestro glasbeno izročilo. Skupina zbira zapisane, posnete in tudi ustno prenesene pesmi ter jih predela na svoj način, piše portal MMC.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.