Magazin > VIP
1773 ogledov

Slovenija je izgubila znanega televizijskega ustvarjalca

nagrobne sveče Facebook
Nepričakovano se je poslovil Jože Krajnc, dolgoletni humorist, novinar ter gledališki ustvarjalec.

Radio Veseljak je poročal, da je nepričakovano umrl Jože Krajnc, dolgoletni humorist, novinar ter gledališki ustvarjalec in športni delavec. Za 70-letnika naj bi bil usoden infarkt. 

Ljubitelji domače glasbe se ga bodo najbolj spominjali kot humorista v tandemu Strašnih Jožetov. "V takratni službi sem bil urednik oddaje Nedeljskih 60, razvedrilnega programa TV Slovenija, v katero smo uvedli rubriko Pripovedovanje šal. Imeli smo avdicijo in v enem delu sezone nam je zmanjkalo pripovedovalcev. Jaz sem se v tistem času ljubiteljsko že ukvarjal z gledališčem, poznal sem te kroge, zato sem malo klical naokoli in nagovarjal ljudi, za katere sem vedel, da so pravi za to vrsto dela, med drugimi sem poklical in nagovoril tudi Jožeta Robido. V vsaki oddaji so se pripovedovalci šal uvrščali naprej in prišli do končne zmage. Na koncu je ravno on tudi zmagal. Potem pa je pogovor po čistem slučaju nanesel na temo, da bi naredili en moški humoristični par, saj ga v tistem trenutku ni bilo na sceni," je Krajnc pred kratkim o začetkih Strašnih Jožetov spregovoril v oddaji Iskreno z Majo Oderlap.

Krajnc je bil tudi glasbenik scenarist, redaktor in urednik številnih razvedrilnih televizijskih in radijskih oddaj, med drugim tudi Nedeljskih 60, Zoom, Res je, Po domače, Pri Jožovcu z Natalijo, Na zdravje ...

Družini izrekamo sožalje.

Komentarjev 1
  • johan 08:55 29.julij 2024.

    Legenda, počivaj v miru. Amen!