Magazin > VIP
3388 ogledov

"Potisnil mi je prste v usta"

Mario Testino
Moški modeli spregovorili o zlorabah.

Na kar dva svetovno znana fotografa, Maria Testina in Brucea Webra, letijo obtožbe o spolnem nadlegovanju.

Bruce Weber | Avtor: Profimedia Profimedia

Petnajst modelov je za New York Times povedalo, da jih je Weber, ki je zaslovel z oglasi za blagovni znamki Calvin Klein in Abercrombie & Fitch, prisil, da so se pred njim na zasebnih pripravah slekli, nato pa jih je vodil skozi „dihalne in energijske“ vaje. Pri tem jih je spodbujal, da so se božali, včasih pa je njihove roke položil na svoje telo. "Spominjam se, da mi je v usta potisnil svoje prste in me zgrabil za mednožje,“ je povedal Robyn Sinclair in dodal, da s fotografom ni imel spolnih odnosov. "Veliko je bilo dotikanja in nadlegovanja,“ je še izjavil.

Obtožbe letijo tudi na Maria Testina, ki ga je spolnega nadlegovanja obtožilo 13 moških, ki so z njim delali. Fotograf naj bi jih otipaval. Nekdanji model Ryan Locke je povedal, da je Testino, ko so imeli snemanje na postelji, iz sobe poslal vse svoje asistente in se nato ulegel nanj in rekel: "Jaz sem dekle, ti pa fant.“ Modeli pravijo, da jim je bilo takoj jasno, da se lahko poslovijo od dobrih ponudb in strme kariere, če Testina ne bodo ubogali. "Če si hotel delati z Mariem, si se moral v hotelu Cahteau Marmont sleči. Vsi agenti so vedeli, da bo to pospešilo tvojo kariero,“ je povedal Jason Fedele.

Testino, ki je le nekaj mesecev pred smrtjo fotografiral princeso Diano, posnel pa je tudi zaročne fotografije princa Williama, in Weber sta obtožbe zavrnila.

Komentarjev 1
  • ode 20:02 15.januar 2018.

    Katere prste? Nožne ali ročne?