Magazin > VIP
53586 ogledov

V Sloveniji! Pred hoteli lovijo nezveste partnerje

hotelska soba
Dogaja se povsod.

Ni skrivnost, da so nekateri hoteli v Ljubljani in njeni okolici pribežališče za strasti željne prešuštnike. Ta sloves se je nekoč držal tudi hotela Medno, pa je še tako? "Mi se temu izogibamo. Če se le da. Večinoma gostimo podjetja iz Medvod in športnike, tako da je tega veliko manj kot nekoč. Hotelir sem že 12 let, na različnih lokacijah ,in lahko povem, da se to dogaja povsod. V vsakem hotelu najdeš tovrstne goste, pa naj gre za hotel v centru Ljubljane ali zasebne apartmaje. V Hotelu Medno se tovrstnih gostov izognemo z višjo ceno ali pa povemo, da smo zasedeni. A popolnoma se temu ne moreš izogniti, saj gostov ne izbiramo, tako kot tudi drugi ne," je za Žurnal24 povedal vodja Hotela Medno. 

V M Hotelu pa so glede te teme veliko bolj zadržani, saj pravijo, da se v zasebne zadeve gostov ne vtikajo. "Te evidence ne vodimo, res pa je, da dnevnega počitka kot produkt ne ponujamo, imamo le nočitve. V to, kdo pride in najame sobo ter kdaj jo zapusti, se ne vtikamo. Tudi temu, ali kdo pride na obisk v sobo, je težko slediti, to je odločitev gostov. Lahko pa povem, da slabih izkušenj nimamo," je vse, kar je povedal Gregor, vodja ljubljanskega M Hotela. 

Hotelir, ki je nekoč delal v enem izmed hotelov v strogem centru Ljubljane (ime hranimo v uredništvu), pa je razkril eno bolj pretresljivih zgodb o gostu, ki je hotel obiskal z ljubico in ponoči umrl. "Ko so poklicali ženo, smo ljubico nato skrivali po hotelu, da je žena ne bi srečala," se tragičnega dogodka spominja še danes. 

Ko je hotel prevzel od prejšnjih lastnikov, ga je čakalo neprijetno presenečenje

Kot smo že poročali, je eden naših najbolj znanih frontmanov Aleš Bartol iz skupine Mambo Kings lansko leto po 30 letih zamenjal kariero in postal hotelir.  A po prejšnjih lastnikih ni nasledil le Hotela Zbilje, pač pa tudi nekatere goste, ki so mu povzročali velike preglavice. Znano je, da so pogosto hoteli na obrobju Ljubljane priljubljena pribežališča za prešuštnike, ki si pogosto najamejo sobe le za to, da se predajajo strastem. Aleš priznava, da so prejšnji lastniki pogosto sprejemali tovrstne goste. "Ker smo sprva na to gledali skozi zaslužek, smo jih sprejemali tudi mi, a smo kmalu ugotovili, da je to zelo kočljivo in to iz več razlogov. Prvič je bila težava zvočna izolacija, saj so tovrstni gosti s hrupom motili ostale goste. Drugič, pogosto se je zgodilo, da niso pazili na hotelsko posteljnino in operemo, dali so si duška in nam posledično uničili inventar. Tretjič pa smo se soočali s partnerji, ki so 'lovili' prešuštnike' in bili vmešani v te situacije. Te zgodbe je bilo srce parajoče gledati, zato smo se odločili, da temu naredimo konec," je za Žurnal24 odkrito povedal Bartol. 

Ko je videl, da je več težav kot dobička, je zadevo rešil z dvema enostavnima potezama. "Ukinili smo možnost popoldanskega počitka, ki je stal 50 evrov in sedaj ponujamo le še nočitve z zajtrkom. Ker je cena višja kot za dnevni počitek, smo že s tem poskrbeli za več reda. Drug ukrep pa je bil, da smo tiste, ki so nam sobo uničili, poklicali in jim sporočili, da pri nas niso več dobrodošli," je razložil Bartol. To pa niso bile edine težave, s katerimi se je ob nakupu hotela soočal Aleš. Kaj še je šlo narobe, preverite TUKAJ. 

Komentarjev 5
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:45 30.maj 2024.

    Uf jaz bi lahko knjigo napisala o popoldanskih počitkih naših estradnikov. Sicer je od tega že precej let ampak sem dnevno videvala pare kako so prihajali in odhajali v hotel skozi zadnja vrata, na eni lokaciji, ki je bila v ...prikaži več tistih časih odročna, danes pa se predstavlja za butično.

  • manja53 17:06 30.maj 2024.

    Zakaj za vraga se to imenuje "za dnevni počitek"? Bolj prav bi bilo "za vročo akcijo"!

  • ico8 13:58 30.maj 2024.

    Ne serite, dnevni pocitek ponuja samo puf, pari se pa zmenijo celo samo za par uric. Pojma nimate!

Sorodne novice