Magazin > VIP
9668 ogledov

Premier Robert Golob pokazal sina

Robert Golob Profimedia
Robert Golob sina pripeljal na javni dogodek.

Kajakaška zveza Slovenije je v petek organizirala humanitarno akcijo 24 ur veslanja za dober namen po Ljubljanici. Ves izkupiček donacij in sponzorstev bodo namenili društvu Downov sindrom Slovenije ter njihovim programom učenja in zaposlitev, so sporočili. 

Udeleženci dogodka, ki ga v zvezi soorganizirajo s Kajak kanu klubom Ljubljana in dobrodelnim društvom Hiša sonca, so lahko začeli veslati kadarkoli v času prireditve, preveslali pa so lahko enega ali več krogov proge, ki je bil primeren tudi za začetnike. Kot so zapisali v zvezi, je "24-urno veslanje izziv le za najbolj vztrajne, saj je rekordni dosežek 165 kilometrov, preveslanih v 24 urah". Kajak kanu klub Ljubljana je zagotovil večje število kanujev in rekreativnih kajakov za začetnike. Učitelji kajaka so udeležencem pred spustom podali osnovne napotke za varno veslanje.

Dogodka se je udeležil tudi predsednik vlade. "Danes je moj dan. Markus," je Robert Golob zapisal ob videu, ki ga je objavil na družbenih omrežjih in v katerem je pokazal sina Markusa, s katerim sta se dobro razpoložena usedla v kanu in veslala po reki. Za Slovenske novice je Golob povedal: "Markus obiskuje šolo s posebnim razvojnim programom in se odlično počuti na vodi, v vodi in obožuje tudi kajak. Najin cilj je preveslati en krog in tako simbolno zaključiti ta čudoviti dogodek."

Udeleženci so skupaj preveslali več kot 2500 kilometrov. "Na krožni progi med Livado in zapornicami pri Ambroževem trgu, ki je dolga pet kilometrov in pol, se je letos preizkusilo več kot 160 udeležencev, ki so skupaj preveslali preko 2500 kilometrov, kar je še posebej pomembno z vidika tokratne dobrodelne prireditve. Adria Kombi in Elektro Ljubljana sta se namreč zavezala, da bosta za vsak preveslani kilometer donirala še dodatna sredstva. Letošnji izkupiček iz donacij in sponzorstva, vezanega na veslanje, je namenjen društvu Downov sindrom Slovenija in njihovim programom učenja in podpore za zaposlitev v običajnih delovnih okoljih. Društvo Downov sindrom Slovenija si z izvedbo svojih programov želi sooblikovati takšne pogoje za življenje otrok in odraslih z Downovim sindromom, ki bodo vključujoči, aktivni in ki bodo osmišljali njihovo življenje. S tem namenom so bili člani društva vključeni tudi v sodelovanje pri izvedbi evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Tacnu," pa so zapisali pri Kajakaški zvezi Slovenije.

Komentarjev 10
  • Grof 17:30 11.september 2024.

    Ne samo nago rit, tudi pičko, jo jo s,riva za fršlusom, bednik mali

  • Plavi-mil 16:56 11.september 2024.

    Ubogi otrok ob takem narcisoidnem fotru, nikoli ne ve ali bo držal obljubo.

  • Grunf 12:06 11.september 2024.

    Lepa gesta, a žal prepozno. Bi ji verjel, če bi bila narejena v predvolilni kampaniji tri leta nazaj, ali pa vsaj kmalu potem, tako pa smo ves čas gledali neokusna pohajkovanja s starleto, ko otrok očitno ni bil v prvem ...prikaži večm planu. No, saj v prvem planu tudi ni bila država.