Primož Dolničar je avtor odlične kulinarične kolumne za MMC in simpatičen chef kuharske oddaje Okusi 2 generacij, kjer s svojim sinom Gabrom pripravlja jedi, ob katerih se nam pocedijo sline.
Za Žurnal24 je spregovoril o slovenski kulinarični nagajivki z zelo pomenljivim imenom. “Poznam jo, imenuje se zdrkanka” je odgovoril, nato malce okleval in nadaljeval: "Prihaja iz Zgornje Savinjske doline." O imenu se krešejo mnenja, prav tako o načinu priprave, zagotovo pa vemo eno: Osnovna sestavina je pšenični drobljenec oziroma drkung. Od tod tudi ime - zdrkanka. Odlična ideja za vaš naslednji zajtrk!
Če želite postreči z dobro domačo zdrkanko, imamo za vas recept, ki je zelo preprost: Drkung kuhajte v mleku, nato ga zabelite z maslom in po želji dodajte še suhe slive in cimet. Kar v akcijo - gotovo vam bo šlo dobro od rok!
Dolničar okusa zdrkanke ni komentiral, nam je pa zaupal nekaj še bolj sočnega - svoj spomin iz mladosti, ki je bila zelo divja.
“Najbolj sočen spomin imam na večerjo sredi amazonske džungle, kjer sem živel z lokalci in z njimi lovil ribe. Ulovi so bili fenomenalni, ribe so bile tako zelo sočne,” se navdušeno spominja. Ena je še posebej izstopala: manjša riba z zelo ostrimi trikotnimi zobmi, ki v jatah živi v južnoameriških rekah. Začne se na črko p - jo prepoznate? "Iz nje smo naredili brodet, bilo je res super," je povedal Primož o svojem najsočnejšem spominu iz mladosti: brodet iz piranhe. V džungli pa ni vse potekalo po načrtih. Primož je imel veliko smolo ... Več o tem TUKAJ.
Kaj pa tisti drugi spomini, onkraj kulinarike? Ljubezen gre vendar skozi želodec, zato smo ga povprašali po ljubezenskem življenju, pa se je le skrivnostno namuzal: "Psst, tega pa ne morem razkriti javnosti, ne smem." Kljub temu, da o tem ni želel povedati nič konkretnega, smo dobili občutek, da mu gre - tako kot v kulinariki - tudi v ljubezni dobro od rok!
🍓 Vroča dekleta čakajo na vas na 👉 𝗦𝗲𝘅𝘁𝗼.𝗹𝗶𝗳𝗲