Magazin > VIP
443 ogledov

Princ Philip: Razkrili žalostno podrobnost o njegovih zadnjih trenutkih

Princ Philip Profimedia
Je dvor lagal?

Smrt princa Philipa (†99) 9. aprila 2021 je na Otoku povzročila globoko žalost. Mož kraljice Elizabete II. (†96) je veljal za duhovitega in zgovornega moža, ki je bil monarhinji vedno v veliko oporo. Bila sta nerazdružljiv tandem, ki se je odlično razumel tudi, ko kamere niso bile usmerjene nanj. Poročena sta bila neverjetnih 74 let ... Prinčev zaupnik pa je sedaj razkril žalostno podrobnost o njegovih zadnjih trenutkih. Te je menda preživel brez žene. 

Kot v svoji aktualni knjigi "Elizabeth: Intimate Portrait" trdi poznavalec kraljeve družine Gyles Brandreth, monarhinja do moževe smrtne postelje ni prišla pravi čas in je zamudila njegove zadnje trenutke. "Kraljica naj bi bila ob postelji svojega moža, ko je zjutraj 9. aprila 2021 umrl. Vendar mislim, da to ni bila ona. Vojvoda je ležal v bolniški postelji, postavljeni v njegovi garderobi na Windsorskem gradu." Brandreth še pravi, da se je princ Philip po jutranjem obisku stranišča počutil "malo šibkega" in je prosil za pomoč, "da se vrne v posteljo". Princ naj bi po mnenju avtorja umrl, še preden so lahko poklicali kraljico, ki je takrat menda še spala. 

Kraljica Elizabeta II. je umrla 8. septembra 2022 na dvorcu Balmoral. Veliki Britaniji je vladala 70 let. Pokopali so jo 19. septembra.  Na pogrebni slovesnosti v Westminstrski opatiji je prisotnih 2000 povabljenih. Krsto kraljice Elizabete II. so iz Westminstrske palače odpeljali proti Westminstrski opatiji, v kateri se je takrat še kot princesa poročila s princem Philipom, šest let kasneje pa bila okronana. Za krsto so hodili kralj Karel III., princesa Anne, princa Edward in Andrew in kraljičini vnuki princ William, princ Harry in Peter Phillips.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.