Magazin > VIP
25 ogledov

Prinčevi zdravniki pesimistični

princ Johan Friso princesa Mabel EPA
Nizozemska kraljica Beatrix si še ne more oddahniti. Njen sin je še vedno v smrtni nevarnosti.

Johana Frisa je v petek pod sabo pokopal snežni plaz. Reševalci so ga rešili po 23 minutah. Ko poročajo, so ga oživljali vse do prihoda helikopterja, ki ga je odpeljal v bolnišnico v Innsbruck. Od nujne operacije dalje je 43-letnik v umetni komi. Zdravniki pravijo, da je njegovo stanje stabilno, a še vedno kritično. Možne so tudi poškodbe možganov, saj je bil Friso dalj časa brez kisika.

V Innsbruck so takoj pripotovali vsi člani nizozemske kraljeve družine. Kraljica vsak dan bdi ob postelji svojega najljubšega sina, ki pa ji je v preteklosti povzročal sive lase. Iz ljubezni do žene Mabel se je odrekel nazivu princ. S poroko se namreč ni strinjal nizozemski parlament, saj naj bi Mabel nekoč imela razmerje s preprodajalcem drog.

Za Frisovo ženo so se z nesrečo odprle stare rane. Pred 34 leti se je na isti dan smrtno ponesrečil njen oče, ki se je utopil, ko se mu je med drsanjem vdrl led.

Z nesrečo se je začelo ukvarjati tudi tožilstvo. Lastnika hotela in Frisovega prijatelja Floriana Moosbruggerja so že zaslišali. Moosbrugger je bil tisti, ki je princa rešil izpod kupa snega.

Komentarjev 1
  • stela 18:42 21.februar 2012.

    Ok da spremlamo kaj se ogaja s princem, ampak lahko bi napsal še kakšno info o fantku, ki je padel skoz okno