Magazin > VIP
2252 ogledov

Razkrili, kaj je bilo usodno za zvezdo serije Simpatije, vzrok šokira ...

obi ndefo Facebook
Dočakal je le 51 let.

V začetku septembra je oboževalce serije Simpatije razžalostila novica, da je v 52. letu starosti umrl igralec Obi Ndefo. Vest je na Facebooku delila njegova sestra. “Izguba mlajšega brata mi je strla srce, a vem, da je končno našel mir,” je zapisala.

O igralcu, ki smo ga videli v številnih znanih produkcijah, med drugim tudi v serijah “Angel,” “Columbo,” “Crossing Jordan”, “NYPD Blue” in “The West Wing”, se je nazadnje pisalo pred petimi leti, ko ga je na parkirišču zbil avto in je ostal brez obeh nog. Po nesreči je povedal, da se je moral s svojo usodo sprijazniti. “Kar se mi je zgodilo, je že tako dovolj grozno, zakaj bi moral stvari še dodatno poslabšati s tem, da se zaradi tega počutim slabo?” je dejal.

Igralčeva družina je sedaj razkrila, kaj je bilo zanj usodno. "Obiju je med njegovim dolgoletnim bojem proti motnji hranjenja ortoreksiji odpovedalo srce," je razkrila Obijeva sestra Nkem, ki je ob tem še razložila, da je to novico delila, da bi "opozorila na resnost ortoreksije in v upanju, da bodo tisti, ki trpijo za to uničujočo boleznijo, prejeli sočutno oskrbo, ki si jo zaslužijo."

"Naša družina je dolgo razpravljala o tem, ali bi kaj povedali, še posebej zato, ker so me mediji vedno znova kontaktirali. Odločili smo se, da bi bratu izrekli večjo čast, če bi povedali njegovo zgodbo, in sicer v upanju, da bodo drugi dobili pomoč," je pojasnila.

Obi je "začel kot presni vegan," je dejala Nkem in dodala, da "je bil to začetek ortoreksije, saj je šlo bolj za nadzor nad hrano kot za zdravje". "Nove raziskave kažejo močno povezavo med avtoimunskimi boleznimi in motnjami hranjenja, a na žalost konvencionalni centri za zdravljenje za te raziskave niso slišali, zato moj brat ni bil nikoli testiran in zdravljen," je še dejala Nkem. "Razkol med psihiatrijo, nevrologijo in imunologijo je tako škodljiv," še pravi.

Ortoreksija je izraz, ki opisuje obsedenost z uživanjem zdrave hrane. Izhaja iz grških besed ortho, ki pomeni "pravilen", in orexis, kar pomeni "apetit". Oseba z ortoreksijo je v pretirani meri fiksirana na kakovost hrane, ne pa na količino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.