Magazin > VIP
16970 ogledov

Razkrito: To bolezen je imela kraljica Elizabeta II.

kraljica Elizabeta II Profimedia
Je bila njena starost edini razlog?

Gyles Brandreth | Avtor: Profimedia Profimedia
Kraljica Elizabeta II. se je poslovila 8. septembra. Ne njenem mrliškem listu so kot razlog smrti 96-letne monarhinje navedli starost. Pa je to bil edini razlog? Pisatelj Gyles Brandreth v svoji knjigi "The Queen" trdi, da je kraljica zbolela za rakom kostnega mozga. "Slišal sem, da je imela mielom - rak kostnega mozga - kar bi razložilo zaspanost, izgubo teže in njene težave z mobilnostjo, o kateri so poročali zadnja leta," pravi Brandreth. "Najpogostejši simptom mieloma so bolečine v kosteh, najpogosteje v spodnjem delu hrbta. Bolezen prizadene predvsem starejše," je še dodal.

Kraljica je že eno leto pred smrtjo odpovedovala termine, odpovedala je celo prihod na dve zelo pomembni ceremoniji, ki so ju organizirali ob dnevu Commonwealtha in prazniku Remembrance Day. Kot so takrat povedali, je kraljica trpela za bolečinami na predelu hrbta. Elizabeti so predlagali uporabo invalidskega vozička, a je to idejo zavrnila. 

Še en tipičen simptom raka kostnega mozga je anemija, ki se lahko kaže v obliki modric. In prav te so septembra sprožile ugibanja o raku. Kraljica je 6. septembra na gradu Balmoral sprejela premierko Liz Truss. Na fotografijah s tega dogodka so bile jasno vidne modrice na kraljičinih rokah. "Pri starejši ženski, kot je ona, podplutbe, ki niso posledica travme, kažejo na težave s strjevanjem krvi ali ​​raka," je že septembra portalu Radar povedal dr. Gabriel Mirkin.

Komentarjev 2
  • Avatar jate
    jate 13:13 28.november 2022.

    saj ni važno kaj je imela,saj je vendarle dočakala visoko starost

  • munja 12:45 28.november 2022.

    Sploh ni važno, kaj je vzrok njene smrti. Pustite jo že enkrat, naj počiva v miru!