Magazin > VIP
586 ogledov

Resnica o smrti Kennedyja mlajšega

John F. Kennedy Jr. Reuters
John F. Kennedy mlajši naj bi se do konca pogumno boril za svoje in življenje obeh sopotnic.

Za tragično letalsko nesrečo Johna F. Kennedyja mlajšega 16. julija 1999, v kateri sta poleg njega umrli tudi njegovi sopotnici, žena Carolyn in svakinja Lauren, naj po na novo odkritih poročilih ne bi bila kriva tako imenovana spirala smrti, ko naj bi letalo nenadzorovano strmoglavilo v globine Atlantskega oceana blizu otoka Martha's Vineyard. Tako so namreč prvotno navedli v Nacionalnem uradu za prometno varnost leto dni po njihovi tragični nesreči.

V resnici naj bi se namreč Kennedy do konca junaško boril za njihovo življenje. Letalo naj bi namreč zadelo vodo pod takšnim kotom – z desnim krilom naprej –, ki bi bil možen le kot posledica pilotovega ukaza. "Šlo je za položaj, ki ne bi mogel biti posledica spirale smrti, temveč ukaza pilota," Enquirer navaja izsledke poročila. Tudi drugi letalski vir, dobro seznanjen s poročilom o nesreči, je prepričan: "Dejstvo je, da se je John Kennedy pogumno boril, da bi našel pot iz goste megle in s tem do varnosti. V smrt je šel kot junak."

Kennedy se je sicer kot ne preveč izkušen pilot verjetno zanašal na avtopilota, vendar je bil ta ob odkritju razbitine izklopljen. "To je le še en znak, da se je John odločil sam obvladati položaj. Bil je v temi, pa vendar je junaško poskušal spet prevzeti nadzor nad svojim letalom."

Komentarjev 1
  • Simon Marini 21:12 17.julij 2012.

    Spirala smrti - ki sploh ni smrtna (razen, če ti zmanjka višine ali kontrol) se imenuje kovit ali vrij. In če je bil v kovitu, potem letalo ni STRMOGLAVILO.