Magazin > VIP
33 ogledov

Ritchiejevo hišo zasedli skvoterji

S svojim dekletom pričakuje otroka, ki bo njegov tretji. (Foto: EPA) Žurnal24 main
V hišo režiserja Guya Ritchieja v Londonu se je naselilo dvanajst neznancev. Kljub posredovanju policije je ne nameravajo zapustiti.

Skupina, ki se imenuje The Really Free School, se je v nedeljo vselila v hišo, vredno dobrih sedem milijonov evrov, ki jo trenutno renovirajo. Hišo in sosednjo posest je režiser Guy Ritchie kupil lani maja, obe hiši pa namerava preoblikovati v eno veliko.

Delavci so hišo obnavljali do petka, v nedeljo pa se je vanjo, kot rečeno, vselilo najmanj dvanajst neznancev. Skupina ni želela dajati nobenih izjav, je pa prek Twitterja pozvala še druge, naj pridejo v hišo prenočit. Tam so sicer zasedli vse prazne prostore, kjer imajo svoje delavnice, pogovore in filmske predstave.

Skupina hiše ne namerava zapustiti, ignorirala je pozive policije, naj jo zapusti. Guy je izvedel za nepovabljene stanovalce, kakšen je bil njegov odziv, pa ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.