Magazin > VIP
6396 ogledov

S tem dejanjem si je naš voditelj zagotovil vstopnico za nebesa

IZtok Gartner Gregor Katič
“To je bil moj življenjski projekt,” je povedal.

Celjana Antonia Čemažarja je možganska kap lanskega maja čez noč prikovala na posteljo. 54-letnik je Celju dobro poznan, saj je s svojim petjem popestril dogajanje na marsikateri celjski ulici. Klicali so ga tudi ‘otroški božiček’, saj je otroke vsak božič razveseljeval z darili. Čeprav sam ni imel veliko denarja, je vedno pomagal šibkejšim. Da je nenadoma izginil s celjskih ulic, je na uho prišlo njegovemu prijatelju, televizijskemu voditelju Iztoku Gartnerju, ki se je odločil, da zanj organizira glasbeni spektakel, ki je trajal kar sedem ur.

“To je bil moj življenjski projekt. Organizacija je trajala dva meseca, saj sem sam organiziral celotni dogodek - od ozvočenja, snemalne ekipe, prostora, promocijske turneje … Pri tem mi je pomagala draga prijateljica Ingrid Grušič, ki mi je stala ob strani in bila moja desna roka,” za Žurnal24 ponosno pove Gartner, ki pravi, da se še sam ne zaveda, kaj mu je uspelo.

“19. maja je na odru Antoniu v čast nastopilo 50 izvrstnih glasbenikov, koncerta pa se je udeležilo več kot 1000 ljudi. Zbrali smo okrog 7000 evrov in Antonio je že začel s terapijami, ki so samoplačniške. S tem denarjem smo plačali terapevta, logopeda in zdravilišče, ki ga čaka po rehabilitaciji v Soči,” doda Iztok.

Iztok je poleg organizacije dogodek tudi vodil. “Izjemno sem ponosen na to, kar nam je uspelo. Tudi Antonio je bil na koncertu, in to kar tri ure,” doda Gartner, ki se na koncu še pošali: “Upam, da sem si s tem kupil vstopnico za v nebesa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.