Magazin > VIP
10483 ogledov

Se bliža smrt kralja Karla? Palača namreč počne to …

kralj karel, camilla Profimedia
Palača naj bi se že pripravljala na njegov pogreb.

Radaronline poroča, da naj bi se britanski kraljevi dvor v zadnjem času intenzivno pripravljal na neizogiben konec vladanja kralja Karla - na njegovo smrt. Priprave na operacijo Menai Bridge, ki se sproži v primeru njegove smrti, naj bi bile že v polnem teku. Načrt vsebuje objavo njegove smrti, obdobje javnega žalovanja in podrobnosti državnega pogreba. Protokol so sicer začeli pripravljati takoj po smrti kraljice Elizabete II.

Vir blizu kraljeve družine je povedal: “Postopek načrtovanja njegovega pogreba se je že začel. Neprijetno. Palača daje vtis, da Karel okreva, v resnici pa je še vedno hudo bolan. V primeru smrti so že začeli priprave na pogreb.”

Kralj Karel je v začetku februarja sporočil, da se bori z rakom, ni pa razkril, katere vrste. Intouch je dva meseca kasneje poročal, da gre za raka trebušne slinavke in da sta kralju ostali le še dve leti življenja. “Sicer javno nastopa, a le za krajši čas. Pogosto ga pripeljejo s helikopterjem in ga nato kmalu odpeljejo, saj potrebuje počitek,” je povedal kraljevi poznavalec.

Kralja poleg zdravja bremeni tudi odnos s sinom Harryjem, ki je vse slabši. V začetku avgusta so mediji poročali, da naj Karel več ne bi sprejemal sinovih klicev ali odgovarjal na njegova pisma.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2