Magazin > VIP
2183 ogledov

Še ena brca za Harryja in Meghan

meghan markle, princ harry Profimedia
Tudi letos nista bila povabljena na ta pomembni dogodek.

Harry in Meghan tudi letos nista vabljena na slovesni dogodek Trooping the colour, ki se vsako leto odvija na konjski paradi v Londonu, da bi proslavili rojstni dan britanskega monarha kralja Charlesa. Letos se bo dogodek odvil 15. junija. Prav tako na dogodek nista bila povabljena lani.

Par se je dogodka skupaj udeležil leta 2018, le en mesec po njuni kraljevi poroki na gradu Windsor in leta 2019, tri tedne po rojstvu njunega prvega sina Archija. Dogodek, posvečen kraljici Elizabeti, je leta 2020 in 2021 zaradi epidemije potekal na gradu Windsor v znatno zmanjšanem obsegu. 

Princ Harry se je nazadnje v domovino vrnil maja, da bi proslavil 10 let iger Invictus, vendar se takrat ni srečal s svojim očetom, ki naj bi bil prezaseden. Oče in sin sta se videla februarja, ko je Harry po objavi Charlesove diagnoze z rakom odletel iz Kalifornije v London. Srečala sta se v Clarence House, kjer sta imela kratek zasebni sestanek. 

Ker v juniju v Veliki Britaniji potekajo splošne volitve, so se mnogi spraševali, ali se bo Trooping the colour odvil po načrtih. Kralj Charles in princ William sta zaradi prihajajočih volitev odpovedala marsikateri dogodek, saj ‘bi lahko ti preusmerjali ali odvračali pozornost od volilne kampanje’. Kljub temu pa je ministrstvo za obrambo 29. maja sporočilo, da bo dogodek potekal po načrtu. 

Potrjeno je bilo tudi, da se bo slavja udeležil kralj Charles. Namesto jahanja konja, kot je to počel prejšnja leta, bo potoval v konjski vpregi skupaj s kraljico Camillo, poroča People.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:13 05.junij 2024.

    A te avtorjeve brce nikogar ne motijo?. S čim se on ukvarja ?

Sorodne novice