Magazin > VIP
32 ogledov

Skrajneži ogrožajo prinčevo poroko

Kate in William se bosta poročila 29. aprila. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Britanska policija se boji, da se bo poroka princa Williama spremenila v nočno moro.

Muslimansko gibanje Muslims Against Crusades je zagrozilo, da bo poroko princa Williama spremenilo v "nočno moro“. Kot poroča National Enquirer, načrtujejo nasilne demonstracije, na katerih bo več tisoč protestnikov zažigalo kraljeve simbole, podobe mladega para in angleško zastavo.

Britanska policija že natančno spremlja družabna omrežja, kot sta Facebook in Twitter, preko katerih se skrajneži dogovarjajo za svoje akcije. Posebna enota znotraj policije, ki je bila ustanovljena 2006, se že ukvarja s posamezniki, ki so se že v preteklosti izpostavljali s protimonarhističnimi parolami. Dodatnih 5000 mož pa bo na dan poroke poskušalo preprečiti najhujše. "Trenutno stanje je pereče. Naj bo jasno, da bomo proti tistim, ki bodo na dan poroke prišli v London z zlobnimi nameni, ukrepali odločno, močno in hitro," so sporočili z britanske policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.