Magazin > VIP
19 ogledov

Slavni dobrodelni le pred kamerami?

Pustimo jim sanje Katja Kodba mediaspeed.net
Številni slovenski estradniki so se v ponedeljek prelevili v telefoniste in med koncertom Jana Plestenjaka s prijatelji zbirali donacije.

Številni domači zvezdniki so ta teden zavihali rokave in v imenu fundacije Danila Türka preko telefonov med koncertom Pustimo jim sanje zbirali donacije. Vse lepo in prav, če jo ne bi zvezdniki takoj, ko so ugasnile kamere, popihali iz telefonskega centra. Ostali so le še prostovoljci Zveze prijateljev mladine, ki so po koncertu prejeli še za nekaj tisoč evrov donacij.

Kot smo pozneje izvedeli, naj bi slavni odhiteli na snidenje s predsednikom republike.

Televiziji združili moči

Skupni zbrani znesek je znašal okoli 85 tisoč evrov, kar ni od muh. Všečna je bila tudi složnost med nacionalko in Pop TV-jevci, ki so tokrat združili voditeljske moči. Koncert sta namreč vodila Mojca Mavec in Matjaž Tanko, iz telefonskega centra pa sta se oglašala Ota Roš in Bošjan Romih. Med sprejemanjem donacij smo ujeli voditeljico Ano Tavčar. "Lepo je srečati kolega v drugačni vlogi. Takih dogodkov se osebno zelo veselim," nam je zaupala. V vlogi telefonistke se je odlično znašla tudi Anja Tomažin: "Čim večkrat poskušam reči da tovrstnim dobrodelnim dogodkom. Če je to v naši moči, zakaj pa ne? Raje sprejemam klice in se ljudem zahvaljujem za prispevke, koncert Jana Plestenjaka bom že še slišala (smeh)."

Prejeli tudi donacijo v višini petsto evrov

Donatorje, ki so večinoma donirali okoli dvajset evrov, so bolj kot estradniki zanimale donacije, nam je zaupal Vid Valič: "Dobil sem tudi nekaj vprašanj, vendar nič osebnega, večinoma pa so le povedali znesek donacije in osnovne podatke." Podobno izkušnjo je z nami delila tudi Lili Žagar: "Redko kdo me je vprašal kaj o Kmetiji, večinoma so se ukvarjali z donacijami."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.